Cookies με κομμάτια σοκολάτας

40 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

H Μαρκέλλα έχει τον τρόπο της με τα γλυκά… μα θα είναι γλυκό κουταλιού, μα τραγανό μπισκοτάκι τα καταφέρνει έξοχα! Γι’ αυτό κι εμείς την βάλαμε να μας αποκαλύψει μια συνταγή για cookies με σοκολάτα! 

Συστατικά

  • 2 ¼ φλιτζ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 κουταλάκι σόδα
  • 1 φλιτζ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • μισό φλιτ ζάχαρη λευκή
  • 1 φλιτζάνι ξανθή ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • 2 βανίλιες
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 2 σακουλάκια σταγόνες σοκολάτας (γάλακτος ή κουβερτούρας)

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Σε ένα μπολ ανακάτεψε καλά το αλεύρι και τη σόδα.
  • Χτύπα στο μίξερ το βούτυρο με τις ζάχαρες σε μέτρια ταχύτητα να αφρατέψουν. Χαμήλωσε την ταχύτητα και πρόσθεσε το αλάτι, τη βανίλια και ένα-ένα τα αυγά. Μόλις αναμειχθούν καλά πρόσθεσε το αλεύρι ίσα να ανακατευτεί καλά. Στο τέλος ρίξε τις σταγόνες σοκολάτας.
  • Το μείγμα σου πρέπει να είναι μια ζύμη που κολλάει.
  • Σε ένα ρηχό ταψί άπλωσε αντικολλητικό χαρτί. Με ένα κουτάλι σούπας παίρνε λίγη λίγη ζύμη όσο μια κουταλιά και σπρώξτην με το δάχτυλο στο ταψί. Φρόντισε να τα μπισκότα να έχουν απόσταση τουλάχιστον 3 εκατοστά γιατί απλώνουν. Μην ανησυχείς για το σχήμα, καθώς ψήνονται θα γίνουν ομοιόμορφα.
  • Ψήστα μέχρι να ροδίσουν στις άκρες και να είναι μαλακά στο κέντρο, περίπου 8 με 10 λεπτά. Αν τα παραψήσεις θα γίνουν πολύ τραγανά και όχι μαλακά.
  • Άφησέ τα να κρυώσουν. Διατηρούνται σε αεροστεγές κουτί έως και 1 βδομάδα.

Tip


Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164