Ο λωτός είναι ένα γλυκό φρούτο που μπορεί να δώσει πολλές ιδέες για τη χρήση του! Εδώ σου δίνουμε μια ιδέα για νόστιμα μπισκότα με λωτό ιδανικά για ένα υγιεινό σνακ!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- μισό κ.γλυκού μπέκιν πάουντερ
- μισό κ.γλυκού σόδα
- μισό κ.γλυκού κανέλα σκόνη
- ½ κ.γλυκού τριμμένο μοσχοκάρυδο
- μισό κ.γλυκού τριμμένο γαρύφαλλο
- μια πρέζα αλάτι
- 1 κούπα ζάχαρη κρυσταλλική
- μισή κούπα βούτυρο
- 1 αυγό
- 1 βανίλια
- 1 ½ κούπα τριμμένο καρότο στον χοντρό τρίφτη
- 1 κούπα σταφίδες ξανθές
- 1 κούπα καρύδια χοντροκομμένα
- 1 κούπα πολτό λωτού
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 βαθμούς.
- Χτυπάμε την ζάχαρη με το βούτυρο μέχρι να ασπρίσουν και προσθέτουμε το αυγό με την βανίλια.
- Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν, τη σόδα, το αλάτι, το γαρύφαλλο, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο.
- Σταδιακά προσθέτουμε το αλεύρι στο βούτυρο και ανακατεύουμε αργά με σπάτουλα.
- Πρόσθεσε τις σταφίδες, τα καρύδια και το λωτό και ανακάτεψε.
- Μοιράζουμε το μίγμα με ένα κουτάλι του γλυκού σε καλά βουτυρωμένη και αλευρωμένη ρηχή λαμαρίνα και ψήνουμε για 12-15 λεπτά, μέχρι να ροδοκοκκινήσουν οι άκρες τους.
- Τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ