Τραγανά, ολόγλυκα και πανεύκολα. Είναι cookies γλύκισμα για πρωινό, που θα συνοδεύσουν υπέροχα τον καφέ σου. Μια πολύ καλή ιδέα να αξιοποιήσεις την μυρωδάτη σπιτική μαρμελάδα πορτοκάλι που έμαθες εδώ στο TLIFE. Για να τη θυμηθείς κάνε κλικ εδώ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1/3 του φλιτζανιού βούτυρο
- 2/3 του φλιτζανιού ζάχαρη
- 1 αυγό
- 6 κ.σ. μαρμελάδα πορτοκάλι
- 1 1/2 φλιτζάνια αλεύρι
- 1 1/2 κ.γ. baking powder
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 200oC
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε το βούτυρο (μαλακό σε θερμοκρασία δωματίου) με τη ζάχαρη
- Στη συνέχεια πρόσθεσε και τη μαρμελάδα με το αυγό και ανακάτεψε καλά με σύρμα ή στο μίξερ να γίνουν ένα σώμα
- Αν δεις πως η ζύμη είναι ακόμη πολύ σκληρή συμπλήρωσε λίγη μαρμελάδα
- Ανακάτεψε σε άλλο μπολ το αλεύρι με το baking powder και συμπλήρωσέ το σιγά, σιγά στα υπόλοιπα υλικά
- Στρώσε μια λαμαρίνα με λαδόκολλα και άπλωσε μικρά στρογγυλά κομματάκια από τη ζύμη με αρκετές αποστάσεις μεταξύ τους
- Ψήσε για 10 λεπτά περίπου να απλώσουν ελαφρά τα μπισκότα και να πάρουν ανοιχτό καστανό χρώμα
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ