Cookies-σάντουιτς με βερίκοκο και φασκόμηλο

40 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Ένωσε δύο λαχταριστά cookies σε ένα γλυκό για όλες τις ώρες… Θέλεις να συνοδεύσεις τον καφέ; Ή μήπως να διώξεις τις “κρίσεις” υπογλυκαιμίας που σε καταδιώκουν; Όπως και να έχει η μπουκιά αυτή είναι απλά, απολαυστική.

Συστατικά

  • 1 και ¾ κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/3 του φλιτζανιού ζάχαρη
  • ¼ του φλιτζανιού καλαμποκάλευρο
  • ½ του φλιτζανιού βούτυρο
  • 2 κ.σ. φρέσκο φασκόμηλο ή 2 κουταλιές ξερό
  • 3 κ.σ. γάλα
  • Μαρμελάδα βερίκοκο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Στο μπολ του μίξερ ανακάτεψε το αλεύρι, τη ζάχαρη και το καλαμποκάλευρο. Ξεκίνα να ρίχνεις το βούτυρο σε κομμάτια ενώ χτυπάς με το μίξερε μέχρι να σχηματιστούν ψίχουλα ζύμης. Πρόσθεσε το φασκόμηλο και το γάλα ανακατεύοντας με ένα πιρούνι.
  • Πλάσε το μίγμα σε μία μπάλα και ζύμωσέ το μέχρι να γίνει λείο. Μοίρασέ το στα δύο.
  • Σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια άνοιξε τ΄πρώτα το ένα μισό της ζυμςης και μετά το άλλο σε χοντρό φύλλο. Χρησιμοποίησε στρογγυλό κουπάτ για να κόψεις τα μπισκότα.
  • Βάλε τα μπισκότα σε ταψί που έχεις στρώσει λαδόκολλα με απόσταση περίπου 2 εκατοστά το ένα από το άλλο και ψήσε για περίπου 10 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρά από κάτω.
  • Βγάλε τα μπισκότα από το φούρνο και άφησέ τα να κρυώσουν.
  • Ζέστανε ελαφρά τη μαρμελάδα για να απλώνεται πιο εύκολα. Γύρισε τα μισά μπισκότα ανάποδα και άπλωσε στον πάτο τους μαρμελάδα. Καπάκωσέ τα με τα υπόλοιπα ώστε να κάνεις τα σάντουιτς.

Tip


Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164