Τραγανή επικάλυψη σε ολόγλυκο καραμελωμένο μήλο! Είναι φορές που χωρίς καθόλου κόπο δημιουργεί θαύματα. Απλά τρίβεις το αλεύρι με το βούτυρο και τη ζάχαρη ανάμεσα στα δάχτυλά σου, το “φρυγανίζεις” και έχεις ένα υπέροχο topping για την ελαφριά κομπόστα από φρούτα!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- Για το τραγανό topping – 120 γρ. αλεύρι
- 40γρ. ζάχαρη
- 50 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- ΓΙΑ ΤΑ ΦΡΟΥΤΑ – 300γρ. κόκκινα μήλα
- 30 γρ. βούτυρο
- 30 γρ. μαύρη ζάχαρη
- 115 γρ. blackberries
- Λίγη κανέλα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 190oC
- Πρόσθεσε το αλεύρι με τη ζάχαρη σε ένα μπολ και από πάνω το βούτυρο, τρίβοντας με τα χέρια σου να γίνει σαν… ψίχουλα. Μην το παρακάνεις στο ζύμωμα
- Άπλωσε το μείγμα σε λαδόκολλα και σε λαμαρίνα και ψήσε στο φούρνο να πάρει χρώμα για περίπου 15 λεπτά
- Στο μεταξύ ετοίμασε τα φούτα σου. Καθάρισε τα μήλα και κόψε σε ζαράκια
- Βάλε το βούτυρο και τη ζάχαρη σε ένα μέτριο κατσαρολάκι να λιώσουν μαζί. Άφησε να καραμελώσει για 2-3 λεπτά και πρόσθεσε το μήλο
- Αφού γυρίσεις λίγο το μήλο στην καραμέλα πρόσθεσε τα blackberries και κανέλα και συνέχισε το απαλό ανακάτεμα
- Σκέπασε και κατέβασε από τη φωτιά. Άφησε να ψηθεί στη ζεστή κατσαρόλα για λίγα λεπτά
- Ρίξε λίγο από το μείγμα με τα φρούτα στο κάτω μέρος ενός μπολ και από πάνω το τραγανό crumble. Μπορείς να ζεστάνεις σε φούρνο μικροκυμάτων για 1-2 λεπτά
- Σέρβιρε ζεστό
Tip
Μπορείς να σερβίρεις με μια μπάλα παγωτό. Υπολόγισε όμως πως έτσι οι θερμίδες ανεβαίνουν...
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ