Cupcakes με blueberries και κρέμα λεμονιού

50 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
12
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Φρουτένια cupcakes με γλυκόξινη κρέμα.

Θερμίδες: 236/ μερίδα

Συστατικά

  • Για τα cupcakes:
  • 1+1/2φλ. + 2κ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 10κ. σούπας ζάχαρη
  • 1+1/2κ. γλυκού baking powder
  • 1/4κ. γλυκού αλάτι
  • 1/8κ. γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1/4φλ. μαργαρίνη λιωμένη
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 1/2φλ. κεφίρ με λίγα λιπαρά
  • 1/2φλ. γάλα με λίγα λιπαρά
  • 1κ. γλυκού ξύσμα λεμονιού
  • 3/4φλ. blueberries
  • Για την κρέμα:
  • 1/4φλ. τυρί κρέμα με λίγα λιπαρά
  • 2κ. σούπας μαργαρίνη, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1κ. γλυκού ξύσμα λεμονιού
  • 1κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/8κ. γλυκού αλάτι
  • 1+1/2φλ. ζάχαρη άχνη
  • 2κ. γλυκού χυμό λεμονιού
  • Λίγα blueberries για το σερβίρισμα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 175°C.
  • Βάλε 12 χαρτάκια για muffins σε 12 θήκες.
  • Σε ένα μπολ ανακάτεψε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το baking powder και τη μαγειρική σόδα.
  • Σε ένα άλλο μπολ ανακάτεψε όλα τα υπόλοιπα υλικά για τα cupcakes.
  • Ένωσε τα μείγματα από τα δύο μπολ και έπειτα μοίρασέ τα στις 12 θήκες.
  • Ψήσε για 25 λεπτά.
  • Όταν είναι έτοιμα αφαίρεσέ τα από τις θήκες και άφησέ τα να κρυώσουν πάνω σε μια σχάρα.
  • Σε ένα μίξερ χτύπησε το τυρί κρέμα, τη μαργαρίνη, το ξύσμα λεμονιού, το εκχύλισμα βανίλιας και το αλάτι.
  • Αφού ενωθούν αυτά τα υλικά, πρόσθεσε τη ζάχαρη άχνη και το χυμό λεμονιού και χτύπησέ τα μέχρι να δημιουργηθεί μια απαλή κρέμα.
  • Άπλωσε την κρέμα πάνω από τα cupcakes και αν θέλεις πρόσθεσε από πάνω μερικά blueberries.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164