Φρουτένια cupcakes με γλυκόξινη κρέμα.
Θερμίδες: 236/ μερίδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- Για τα cupcakes:
- 1+1/2φλ. + 2κ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 10κ. σούπας ζάχαρη
- 1+1/2κ. γλυκού baking powder
- 1/4κ. γλυκού αλάτι
- 1/8κ. γλυκού μαγειρική σόδα
- 1/4φλ. μαργαρίνη λιωμένη
- 1 μεγάλο αυγό
- 1/2φλ. κεφίρ με λίγα λιπαρά
- 1/2φλ. γάλα με λίγα λιπαρά
- 1κ. γλυκού ξύσμα λεμονιού
- 3/4φλ. blueberries
- Για την κρέμα:
- 1/4φλ. τυρί κρέμα με λίγα λιπαρά
- 2κ. σούπας μαργαρίνη, σε θερμοκρασία δωματίου
- 1κ. γλυκού ξύσμα λεμονιού
- 1κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 1/8κ. γλυκού αλάτι
- 1+1/2φλ. ζάχαρη άχνη
- 2κ. γλυκού χυμό λεμονιού
- Λίγα blueberries για το σερβίρισμα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 175°C.
- Βάλε 12 χαρτάκια για muffins σε 12 θήκες.
- Σε ένα μπολ ανακάτεψε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το baking powder και τη μαγειρική σόδα.
- Σε ένα άλλο μπολ ανακάτεψε όλα τα υπόλοιπα υλικά για τα cupcakes.
- Ένωσε τα μείγματα από τα δύο μπολ και έπειτα μοίρασέ τα στις 12 θήκες.
- Ψήσε για 25 λεπτά.
- Όταν είναι έτοιμα αφαίρεσέ τα από τις θήκες και άφησέ τα να κρυώσουν πάνω σε μια σχάρα.
- Σε ένα μίξερ χτύπησε το τυρί κρέμα, τη μαργαρίνη, το ξύσμα λεμονιού, το εκχύλισμα βανίλιας και το αλάτι.
- Αφού ενωθούν αυτά τα υλικά, πρόσθεσε τη ζάχαρη άχνη και το χυμό λεμονιού και χτύπησέ τα μέχρι να δημιουργηθεί μια απαλή κρέμα.
- Άπλωσε την κρέμα πάνω από τα cupcakes και αν θέλεις πρόσθεσε από πάνω μερικά blueberries.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ