Ιδανικά για σνακ στη δουλειά.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- Σπρέι μαγειρέματος
- 225 g τυρί κρέμα, μαλακωμένο
- ¼ φλιτζάνι ζάχαρη, συν 1 κουταλιά της σούπας χωρισμένη στα δυο (50 γραμμάρια)
- 2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα, χωρισμένα
- 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 495 g έτοιμο φύλλο ζαχαροπλαστικής
- 2 κουταλιές ανάλατο βούτυρο, λιωμένο
Για το γλάσο
- ½ φλιτζάνι ζάχαρη άχνη (60 g)
- 2 κουταλιές της σούπας γάλα ή κρέμα γάλακτος
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα μεσαίου μεγέθους μπολ, ανακάτεψε το τυρί κρέμα, το ¼ της κούπας ζάχαρη, το 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα, και τη βανίλια μέχρι να αποκτήσουν λεία υφή. Μετέφερε το μείγμα με την κρέμα τυριού σε πλαστική σακούλα με μεγάλη στρογγυλή άκρη.
- Άνοιξε τη ζύμη μέχρι να είναι πάχους ½ cm. Άπλωσε το μείγμα της κρέμας τυριού κατά μήκος της μιας μικρής πλευράς του φύλλου ζαχαροπλαστικής, στη συνέχεια τύληξε μέχρι να σφραγιστεί.
- Χρησιμοποίησε ένα μαχαίρι για να κόψεις κατά μήκος της άκρης για να δημιουργηθεί ένα ρολό. Επανάλαβε τρεις φορές ή έως ότου χρησιμοποιηθεί ολόκληρη η ζύμη.
- Ξεκίνα να περιστρέφεις το πρώτο ρολό για να δημιουργήσεις ένα σχήμα στρόβιλου. Συνέχισε να τυλίγεις και να σφραγίζεις όλα τα κομμάτια μέχρι να τελειώσει η ζύμη.
- Προθέρμανε το φούρνο στους 180 ° C και ψέκασε μια φόρμα κέικ με το σπρέι μαγειρέματος. Χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα και μετάφερε τα γλυκά σου στη φόρμα.
- Σε ένα μικρό μπολ, ανακάτεψε το λιωμένο βούτυρο με την υπόλοιπη ζάχαρη και κανέλα. Με μια βούρτσα πέρνα το μείγμα βουτύρου πάνω από τη ζύμη.
- Ψήσε για 35-40 λεπτά.
- Για το γλάσο: σε ένα μπολάκι, ανακάτεψε τη ζάχαρη άχνη και την κρέμα γάλακτος μέχρι να αποκτήσει λεία υφή.
- Ρίξε το γλάσο πάνω από τα γλυκά σου και σέρβιρε.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ