Το μεγαλείο της απλότητας. Δίπλες χωρίς αυγά και γάλα για να μπορείς να τις απολαύσεις κι εσύ που κάνεις νηστεία μέχρι τα Χριστούγεννα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 ποτήρι του κρασιού λάδι
- 1 ποτήρι του κρασιού ούζο
- 2 ποτήρια του κρασιού χλιαρό νερό
- 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- Για το σιρόπι: 1 κιλό μέλι
- 3 ποτήρια του νερού νερό
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ζύμωσε το αλεύρι προσθέτοντας το λάδι, το ούζο και το νερό. Άφησε 2 ώρες σε ζεστή γωνία μέχρι να φουσκώσει
- Κόψε το ζυμάρι σε κομμάτια, τόσο ώστε να είναι αρκετό για να ανοιχτεί ένα φύλλο και στι συνέχεια κόψε σε λωρίδες 2 δάκτυλα πλατιά και τύλιξέ το με ένα πιρούνι σαν σαλιγκάρι
- Βάλε το λάδι να κάψει και ρίξε τις δίπλες να ψηθούν
- Στο μεταξύ ετοίμασε και το σιρόπι σου, όπου θα ρίχνεις μια, μια τις δίπλες να σιροπιαστούν
- Βάλε τις δίπλες σε πιατέλα και πασπάλισέ τες με κανέλα και καρύδι
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ