Λαχταριστή μους με chia, κακάο και σιρόπι σφενδάμου
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 13 χουρμάδες χωρίς κουκούτσι
- 3 φλ. γάλα αμυγδάλου
- ⅔ φλ. ωμά cashews
- 3 κ. σούπας κακάο
- 2 κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 1½ κ. γλυκού αλάτι
- 1 κ. γλυκού κανέλα
- ½ φλ. σπόροι chia
- 2 φλ. γιαούρτι
- ¼ φλ. + έξτρα σιρόπι σφενδάμου
- νιφάδες αλατιού
- κανέλα για το σερβίρισμα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Στο μπλέντερ χτύπησε τους χουρμάδες με το γάλα αμυγδάλου, τα cashews, το κακάο, την βανίλια, το αλάτι και την κανέλα.
- Μόλις το μείγμα γίνει λείο, μετά από ένα λεπτό, μετάφερε το μείγμα σε ένα βαζάκι που κλείνει.
- Πρόσθεσε τους σπόρους chia, κλείσε με το καπάκι το βάζο και άφησέ το στο ψυγείο για τουλάχιστον έξι ώρες.
- Σε ένα μπολ ανακάτεψε το γιαούρτι με 1/4 του φλιτζανιού σιρόπι σφενδάμου και μετάφερε το μείγμα σε ένα βαζάκι.
- Για να σερβίρεις το γλυκό ρίξε ένα στρώμα από το μείγμα chia σε ένα βαζάκι και από πάνω ένα στρώμα από το μείγμα γιαουρτιού.
- Επανάλαβε τις στρώσεις μέχρι να γεμίσεις τα βάζα σερβιρίσματος.
- Πασπάλισε με τις νιφάδες αλατιού και την κανέλα και περίχυσε με έξτρα σιρόπι σφενδάμου.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ