Σου φαίνεται περίεργο; Κι όμως το παντζάρι θα δώσει φυσικά γλυκιά γεύση, απίθανο χρώμα και μεγάλη ποσότητα φυτικών ινών στο γλυκό σου! Ό, τι πρέπει δηλαδή για να γίνει ελαφρύ και κατάλληλο να το απολαμβάνεις και εσύ που προσέχεις τη διατροφή σου.
Θερμίδες 140
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 3 αυγά
- 150γρ. ζάχαρη
- 200 γρ. παντζάρια καθαρισμένα και τριμμένα
- 1 βανίλια
- 180γρ. Αλεύρι
- 180γρ. αμύγδαλα σε σκόνη
- 2 κ.γ. baking powder
- 2 κ.γ. άγλυκο κακάο σε σκόνη
- ¼ κ.γ. αλάτι
- 284ml ανθόγαλα
- Για την επικάλυψη: 100γρ. Μαύρη σοκολάτα ψιλοκομμένη
- 2 κ.γ. τυρί κρέμα με χαμηλά λιπαρά
- 2 κ.γ. γάλα 2%
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 180oC
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανάμειξε τα αυγά με τη ζάχαρη και χτύπησε να αφρατέψουν για 3-4 λεπτά
- Πρόσθεσε το παντζάρι και τη βανίλια. Συμπλήρωσε το αλεύρι, το αμύγδαλο, baking powder, το κακάο και αλάτι και χτύπησε να αναμειχθούν πλήρως τα υλικά σου
- Πρόσθεσε το ανθόγαλα και συνέχισε το χτύπημα
- Μοίρασε το μείγμα στα φορμάκια, αφού τους βάλεις καραμελόχαρτα και ψήσε για 20′ λεπτά να πάρουν χρώμα
- Βάλε στο μεταξύ τη σοκολάτα σε μπεν μαρί να λιώσει. Αφού κρυώσει καλά πρόσθεσε το τυρί κρέμα και γάλα όσο πάρει για να είναι αφράτη και διαχειρίσιμη
- Βγάλε τα cupcakes από το φούρνο και αφού κρυώσουν σέρβιρε με την κρέμα σοκολάτας για frosting
Tip
Πλύνε κάθε εργαλείο, αλλά και τα χέρια σου αμέσως μετά το τρίψιμο του παντζαριού γιατί αλλιώς θα αφήσει χρώμα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ