Μπορεί το δικό σου μυστικό για να απολαμβάνεις τα γλυκά και να προσέχεις τη διατροφή σου να βρίσκεται στο καρότο; Αν η συνταγή είναι αυτή που ακολουθεί, σίγουρα! Πεντανόστιμο cupcake χωρίς βούτυρο και λευκό αλεύρι με πολλά φρούτα και υπέροχη γεύση.
Θερμίδες 120
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 φλιτζάνια τριμμένο καρότο
- 1 μήλο καθαρισμένο και επίσης τριμμένο
- 1 φλιτζάνι ανανά λιωμένο και στραγγισμένο
- ½ φλιτζάνι σταφίδες
- 1 φλιτζάνι ηλιέλαιο
- ¼ του φλιτζανιού χυμό καρότο
- 2 ½ του φλιτζανιού αλεύρι βρώμης
- 2 κ.γ. κανέλα
- 2 κ.γ. baking soda
- ½ κ.γ. αλάτι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο σου στους 170oC
- Ανάμειξε το καρότο, το μήλο και τον ανανά με τη ζάχαρη και τις σταφίδες. Συμπλήρωσε το λάδι και το χυμό καρότο
- Βάλε σε άλλο μπολ τα στερεά σου υλικά, αλεύρι, baking soda, κανέλα και αλάτι και κοσκίνισέ τα όλα μαζί
- Γύρισε τώρα τα υγρά σου υλικά (φρούτα και χυμό) στο αλεύρι και ανάμειξε προσεκτικά ώσπου να γίνουν ένα σώμα
- Μοίρασε τη ζύμη σε ταψάκι για muffins, στρωμένα με καραμελόχαρτα και βάλε στο φούρνο. Ψήσε για 20-25′ λεπτά. Δοκίμασε αν είναι έτοιμα βυθίζοντας μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο ενός από αυτά.
- Βγάλε και σέρβιρε αφού κρυώσουν
Tip
Δοκίμασε να πάρεις νιφάδες βρώμης και να τις αλέσεις σε έναν επεξεργαστή να γίνουν σκόνη! Θα αντικαταστήσουν τέλεια το αλεύρι.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ