Ελαφρύ cupcake καρότο

40' Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Μπορεί το δικό σου μυστικό για να απολαμβάνεις τα γλυκά και να προσέχεις τη διατροφή σου να βρίσκεται στο καρότο; Αν η συνταγή είναι αυτή που ακολουθεί, σίγουρα! Πεντανόστιμο cupcake χωρίς βούτυρο και λευκό αλεύρι με πολλά φρούτα και υπέροχη γεύση.
Θερμίδες 120

Συστατικά

  • 2 φλιτζάνια τριμμένο καρότο
  • 1 μήλο καθαρισμένο και επίσης τριμμένο
  • 1 φλιτζάνι ανανά λιωμένο και στραγγισμένο
  • ½ φλιτζάνι σταφίδες
  • 1 φλιτζάνι ηλιέλαιο
  • ¼ του φλιτζανιού χυμό καρότο
  • 2 ½ του φλιτζανιού αλεύρι βρώμης
  • 2 κ.γ. κανέλα
  • 2 κ.γ. baking soda
  • ½ κ.γ. αλάτι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο σου στους 170oC
  • Ανάμειξε το καρότο, το μήλο και τον ανανά με τη ζάχαρη και τις σταφίδες. Συμπλήρωσε το λάδι και το χυμό καρότο
  • Βάλε σε άλλο μπολ τα στερεά σου υλικά, αλεύρι, baking soda, κανέλα και αλάτι και κοσκίνισέ τα όλα μαζί
  • Γύρισε τώρα τα υγρά σου υλικά (φρούτα και χυμό) στο αλεύρι και ανάμειξε προσεκτικά ώσπου να γίνουν ένα σώμα
  • Μοίρασε τη ζύμη σε ταψάκι για muffins, στρωμένα με καραμελόχαρτα και βάλε στο φούρνο. Ψήσε για 20-25′ λεπτά. Δοκίμασε αν είναι έτοιμα βυθίζοντας μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο ενός από αυτά.
  • Βγάλε και σέρβιρε αφού κρυώσουν

Tip

Δοκίμασε να πάρεις νιφάδες βρώμης και να τις αλέσεις σε έναν επεξεργαστή να γίνουν σκόνη! Θα αντικαταστήσουν τέλεια το αλεύρι.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164