Λαχταριστή γλυκιά τάρτα με γέμιση από αριάνι, βανίλια και μαύρη ζάχαρη
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 φύλλο για τάρτα σε θερμοκρασία δωματίου
- 4 μεγάλα αυγά
- 1 φλ. ζάχαρη
- 3 κ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κ. σούπας καλαμποκάλευρο
- 1 1/2 φλ. αριάνι (ξινόγαλο, κεφίρ)
- 4 κ. σούπας βούτυρο λιωμένο
- 1 κ. σούπας εκχύλισμα βανίλιας
- 1/4 κ. γλυκού αλάτι
- 2 κ. σούπας μαύρη ζάχαρη
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και τοποθέτησε την σχάρα στην μεσαία θέση.
- Μετάφερε την ζύμη για πίτες σε μια ταρτιέρα με διάμετρο 23 cm και πίεσέ την να στρωθεί καλά.
- Γύρισε τις άκρες της ζύμης που περισσεύουν προς τα μέσα και ενοποίησέ τες με το υπόλοιπο φύλλο με τα δάχτυλά σου.
- Βάλε την ταρτιέρα στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσεις την γέμιση.
- Σε ένα μεγάλο μπολ χτύπησε τα αυγά με τη ζάχαρη, το αλεύρι και το καλαμποκάλευρο.
- Πρόσθεσε το αριάνι, το βούτυρο, την βανίλια και το αλάτι και ανακάτεψε για ένα λεπτό μέχρι να ενοποιηθούν.
- Τοποθέτησε την ταρτιέρα σε ένα ταψί και έπειτα ρίξε την γέμιση πάνω στην ζύμη.
- Πασπάλισε την μαύρη ζάχαρη ομοιόμορφα πάνω από την γέμιση και ψήσε την πίτα για περίπου μία ώρα.
- Άφησέ την να κρυώσει τελείως σε μια σχάρα για να στερεοποιηθεί (τρεις με τέσσερις ώρες) και σέρβιρε με κανέλα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ