Φτιάξε πανεύκολα τα δικά σου σπιτικά ντόνατς χωρίς ειδικά εργαλεία, χωρίς πολλά υλικά και γρήγορα!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 50 γραμμ. μαργαρίνη
- 120 ml γάλα
- 2 κ.σούπας ηλιέλαιο + 1 λίτρο για το τηγάνι
- 250 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 100 γραμμ. ζάχαρη
- 1 κ.γλυκού μπέικιν πάουντερ
- μισό κουταλάκι αλάτι
- Ζάχαρη για το πασπάλισμα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε χαμηλή φωτιά βάλε μια κατσαρόλα και το βούτυρο να λιώσει.
- Ρίξε το γάλα και το λάδι και ανακάτεψε.
- Μόλις ενοποιηθούν βγάλε τα από τη φωτιά και άσε τα στην άκρη.
- Σε ένα μπολ βάλε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν, το αλάτι και ανακάτεψέ τα καλά με ένα πιρούνι.
- Κάνε στο κέντρο μια λακούβα και ρίξε το μίγμα με το γάλα.
- Ανακάτεψε με το πιρούνι μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη κολλώδης.
- Με τα χέρια σου ελαφρώς αλευρωμένα, κόψε τη ζύμη σε μπάλες και πλάσε τες σε στρογγυλά κομμάτια. Πίεσε με το χέρι σου για να σχηματιστεί η τρύπα στη μέση.
- Ζέστανε το λάδι σε τηγάνι. Μόλις κάψει ρίξε μέσα λίγα-λίγα τα ντόνατς.
- Μόλις ροδίσουν από τη μία πλευρά, γύρισέ τα από την άλλη (περίπου 3-5 λεπτά κάθε πλευρά).
- Βάλε τα ντόνατς να στραγγίσουν σε πιατέλα με χαρτί κουζίνας.
- Σε ένα μπολ βάλε μπόλικη ζάχαρη (και κανέλα αν θες) και βούτα μέσα κάθε ντόνατ και από τις δύο πλευρές να κολλήσει αρκετή ζάχαρη στο καθένα.
- Σέρβιρε.
Tip
Μπορείς να περιχύσεις με λιωμένη πραλίνα ή σοκολάτα ή να σερβίρεις με μαρμελάδα!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ