Lemon pie για… τεμπέλες θα μπορούσε να χαρακτηριστεί αυτή η συνταγή αφού δεν έχει μαρέγκα, δεν χρειάζεται ψήσιμο παρά μόνο καλό πάγωμα και η γεύση της είναι σούπερ!
Για να αγοράσεις τα υλικά κάνε κλικ εδώ!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1,5 πακέτο μπισκότα τύπου digestive
- 125 γρ. μαργαρίνη (λιωμένη)
- 2 κεσεδάκια στραγγιστό γιαούρτι
- 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
- 1 ζουμερό λεμόνι
- ξύσμα λεμονιού, φύλλα δυόσμου για το σερβίρισμα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Τρίψε τα μπισκότα στο multi ή στο χέρι και ανακάτεψέ τα με τη μαργαρίνη να γίνουν σαν ζύμη.
- Στρώσε τα μπισκότα σε ταρτιέρα ή σε κουμπωτό ταψί που κάνεις το cheesecake και βάλ’ το στο ψυγείο για περίπου 15-20 λεπτά να δέσουν τα μπισκότα με το βούτυρο.
- Στράγγισε το γιαούρτι από τυχόν νερά και ανακάτεψέ το με το ζαχαρούχο.
- Στύψε το μισό λεμόνι, ρίξ’ το στην κρέμα και ανακάτεψε.
- Δοκίμασε την κρέμα και ανάλογα με τα γούστα σου (αν θέλεις πιο ξινή την lemon pie) στύψε και το υπόλοιπο λεμόνι ή όχι.
- Βγάλε την ταρτιέρα από το ψυγείο και άπλωσε πάνω στα μπισκότα την κρέμα.
- Ξαναβάλε στο ψυγείο τουλάχιστον 3-4 ώρες ή μέχρι να πήξει καλά η κρέμα σου!
- Σέρβιρε με φυλλαράκια δυόσμου ή ξύσμα λεμονιού.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ