Καλοκαιρινή πίτα κουρού με γέμιση από ζουμερές φράουλες
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 συσκευασία ζύμη κουρού
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 μεγάλος κρόκος αυγού
- 1,5 kg φράουλες στα τέσσερα
- 3/4 φλ. ζάχαρη
- 1/3 φλ. corn flour
- 1/4 κ. γλυκού αλάτι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Πασπάλισε την επιφάνεια εργασίας και τον πλάστη με το αλεύρη και ξεδίπλωσε με προσοχή τη ζύμη.
- Από το κέντρο και προς τα έξω, άνοιξε με τον πλάστη τη ζύμη σε κυκλικό σχήμα περίπου 40 cm.
- Ρόλαρε τη ζύμη στον πλάστη και μετάφερέ τη σε ένα πυρίμαχο τηγάνι ή ταψί με διάμετρο 25 cm.
- Άφησε το σκεύος με τη ζύμη στο ψυγείο για μισή ώρα.
- Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς και τοποθέτησε τη σχάρα στη μεσαία θέση.
- Σε ένα μικρό μπολ ανακάτεψε τον κρόκο με μια κουταλιά νερό και άφησέ το στην άκρη.
- Σε ένα μεγάλο μπολ κόψε τις φράουλες στα τέσσερα και ανακάτεψέ τες με τη ζάχαρη, το corn flour και το αλάτι, μέχρι να διαλυθεί το corn flour.
- Άπλωσε ομοιόμορφα το μείγμα πάνω από τη ζύμη, τύλιξε ελαφρώς το γύρισμα της ζύμης πάνω από τις φράουλες και άλειψε με το μείγμα κρόκου.
- Ψήσε για περίπου 50 λεπτά μέχρι να ροδίσει και άφησε την πίτα σε μια σχάρα να κρυώσει για τουλάχιστον τρεις ώρες πριν σερβίρεις.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ