Μια τέλεια και υγιεινή συνταγή με έμπνευση από την Ιταλία.
Θερμίδες: 210/ μερίδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- Για την κρέμα:
- 4 μεγάλοι κρόκοι αυγών
- 1/4φλ. στέβια σε σκόνη
- 1κ. γλυκού βανίλια
- 230γρ. τυρί μασκαρπόνε
- 1/2φλ. γιαούρτι
- Για τις βάσεις:
- 24 σαβουαγιάρ χωρίς ζάχαρη
- 1/3φλ. εσπρέσο
- 1/4φλ. ρούμι
- Για το πασπάλισμα:
- 3κ. σούπας κακάο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Για την κρέμα:
- Τοποθέτησε ένα μπολ σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει (τύπου μπεν μαρί).
- Ρίξε μέσα τους κρόκους, τη στέβια και τη βανίλια και ανακάτεψε καλά.
- Βγάλε το μπολ από την κατσαρόλα όταν θα μπορείς να σχηματίσεις οχτάρια.
- Άφησέ το να κρυώσει για 30 λεπτά και έπειτα ανακάτεψέ το με το μασκαρπόνε και το γιαούρτι.
- Για τις βάσεις:
- Σε ένα ταψάκι 23 x 12εκ. στρώσε μια ζελατίνα, με τις άκρες της να βγαίνουν έξω από το ταψί.
- Σε ένα μπολ ανακάτεψε τον εσπρέσο και το ρούμι.
- Βούτηξε μέσα τα σαβουαγιάρ κι έπειτα στρώσε τον πάτο του ταψιού με αυτά.
- Ρίξε το 1/3 από την κρέμα και στρώσε την πάνω από τα σαβουαγιάρ.
- Επανέλαβε άλλες δύο φορές και βάλε σαν τελευταία στρώση τα σαβουαγιάρ.
- Κάλυψε με τη ζελατίνα που περισσεύει το γλυκό και βάλε το στο ψυγείο όλη τη νύχτα.
- Αφαίρεσε το τιραμισού από το ταψί και πασπάλισε με κακάο.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ