Το μικρό μηλαράκι με το καβουρδισμένο αμυγδαλάκι στη μέση είναι βάλσαμο, όταν θέλεις να φας κάτι γλυκό το απογευματάκι.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 κιλό μήλα φιρίκια
- 2 κιλά ζάχαρη
- 4 φλυτζάνια νερό
- Χυμό από ένα λεμόνι
- 2 ξυλάκια κανέλας
- 10 γαρύφαλλα
- 200 γρ Αμύγδαλα αποφλοιωμένα
- 8 κουτ.σ γλυκόζη
Τρόπος Μαγειρέματος
- Καθάρισε τα μήλα και αφαίρεσε το εσωτερικό με τα κουκούτσια χωρίς να χαλάσεις το σχήμα τους
- Βάλε όλα τα μήλα σε μια λεκάνη με νερό και το χυμό λεμονιού για να μην μαυρίσουν
- Βάλε σε μια μεγάλη κατσαρόλα τη ζάχαρη με τη γλυκόζη να λίώσουν
- Μόλις πάρουν βράση, πρόσθεσε τα φιρίκια μαζί με την κανέλα και τα γαρύφαλλα και άφησε τα να βράσουν, ξαφρίζοντας συχνά τον αφρό
- Θα δεις πως είναι έτοιμο όταν το σιρόπι δέσει καλά
- Εν τω μεταξύ καβούρδισε τα αμύγδαλα σε αντικολλητικό τηγάνι να πάρουν χρώμα
- Αφού κρυώσουν τα μήλα, γέμισέ τα με 1-2 αμύγδαλα το καθένα
- Κλείσε σε γυάλινο βάζο
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ