Είναι μια παραλλαγή ενός υπέροχου γλυκού που η αλήθεια έιναι πως δεν θα το βρεις αποκλειστικά και μόνο στην Κούβα. Έμπνευση από το τροπικό νησί δηλαδή για γλυκό πεντανόστιμο νησί…
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 500γρ. φράουλες, καθαρισμένες και κομμένες στα τέσσερα
- 50 γρ. ζάχαρη
- 60ml χυμό λεμονιού
- Για τα νησάκια από μαρέγκα: 2 ασπράδια αυγού
- 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη (Plus 1.5 κ.σ.)
- 1/2 κλωναράκι βανίλιας
- 3-4 φράουλες για το γαρνίρισμα
- Τριμμένο φυστίκι Αιγίνης
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα μέτριο κατσαρολάκι βάλε τις φράουλες με τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού να πάρουν βράση σε μέτρια φωτιά.
- Συνέχισε για 2-3 λεπτά ακόμη και κατέβασε από τη φωτιά
- Αφού κρυώσει καλά λιώσε τις φράουλες σε έναν επεξεργαστή τροφίμων και μοίρασε τη σος σε 4 ποτηράκια λικέρ (με μεγάλο άνοιγμα)
- Για τη μαρέγκα: Βουτύρωσε 4 φορμάκια, σε ότι σχήμα επιθυμείς, και βάλε σε ένα βαθύ ταψάκι
- Προθέρμανε το φούρνο στους 140oC
- Βάλε τα ασπράδια, τη ζάχαρη και τη βανίλια σε ένα μπολ και βάλε πάνω από νερό που σιγοβράζει να ζεσταθεί ελαφρά αλλά όχι να κάψει.
- Αν έχεις θερμόμετρο πρέπει να φτάσει τους 60oC, ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να φτάσει στην επιθυμητή θερμοκρασία
- Κατέβασε το μείγμα από τη φωτιά και χτύπησε με ένα μίξερ να διπλασιάσει τον όγκο του και να είναι κρύο στο άγγιγμα
- Γύρισε την αφράτη μαρέγκα σου στα φορμάκια και γέμισε το ταψάκι με ζεστό νερό, σχεδόν στα 2/3 της κάθε φόρμας
- Ψήσε για 20 με 30 λεπτά να ξεραθούν ελαφρά οι μαρέγκες σου εξωτερικά. Αφαίρεσε και άσε να κρυώσουν
- Αφού έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου ρίξε μέσα στα ποτηράκια με τη σος φράουλας
- Σέρβιρε με κομματάκια φρέσκιας φράουλας και τριμμένα φυστίκια Αιγίνης
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ