Μπορεί να είναι το πιο εύκολο ίσως γλυκό, αλλά η γεύση της λιωμένης σοκολάτας που αγκαλιάζει τα φρούτα θα σε κάνει να το λατρέψεις. Άλλωστε μην ξεχνάς, πως με το fondue θα φέρεις την παρέα πιο κοντά, γύρω από το σκεύος με την λιωμένη σοκολάτα. Θα βρείς εύκολα το ειδικό αυτό σκεύος για να σερβίρεις το γλυκό, σε πολύ καλή τιμή . Ακούγεται γαλλικό, όμως οι ρίζες του βρίσκονται στην Ελβετία. Οι Ελβετοί έφτιαχναν το περίφημο fondue τυριών, στο οποίο έλιωναν τυριά με κρέμα γάλακτος και βουτούσαν μέσα κομμάτια ψωμί.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 500 γρ μαύρη σοκολάτα
- 500 γρ κρέμα γάλακτος
- Φρούτα της επιλογής σου όπως ανανά, μήλα, αχλάδια, φράουλες, μπανάνες κτλ.
- Συνόδευσε με παγωτό βανίλια και νιφάδες καρύδα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Καθάρισε και κόψε τα φρούτα σε μικρά κομμάτια
- Λιώσε τη σοκολάτα μαζί με την κρέμα γάλακτος στο ειδικό σκεύος για fondue
- Ανακάτεψε καλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά
- Δεν έχεις παρά να σερβίρεις, φροντίζοντας να έχει ο καθένας από ένα πιρούνι με το οποίο θα βουτά τα κομμάτια φρούτων στη σοκολάτα
Tip
Μαζί με τα φρούτα μπορείς να σερβίρεις, μπισκότα, κομμάτια κέικ και ξηρούς καρπούς!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ