Γαλακτομπούρεκο

2 Ώρες
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Είναι τόσο νόστιμη, τόσο λαχταριστή και τόσο…κλασική. Μια συνταγή με βελούδινη κρέμα, αλλά και σιρόπι. Φύλλο, αλλά και άρωμα σιμιγδάλι. Ένας επιτυχημένος συνδυασμός Ανατολής και Δύσης!

Συστατικά

  • 500 γρ. φύλλο κρούστας
  • 100 γρ. φρέσκο βούτυρο για το βουτύρωμα των φύλλων
  • Για τη κρέμα: 2 λίτρα γάλα
  • 6 αβγά
  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 100 γρ. κορν φλάουρ
  • 1 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
  • 100 γρ. φρέσκο βούτυρο
  • 2 βανίλιες ή ξύσμα λεμονιού
  • Για το σιρόπι: 4 φλιτζάνια νερό
  • 3 φλιτζάνια ζάχαρη
  • Το χυμό και τη φλούδα 1/2 λεμονιού
  • 3-4 γαρίφαλα
  • 1 ξυλαράκι κανέλας

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε μια κατσαρόλα βάλε όλα τα υλικά για το σιρόπι και βράσε για 8 με 10 λεπτά.
  • Εν τω μεταξεί βάλε το γάλα να ζεσταθεί, αφού κρατήσεις ένα ποτήρι. Συμπλήρωσε και τις βανίλιες, τη ζάχατη το βούτυρο και το σιμιγδάλι
  • Ανακάτευε συνεχώς και αφού αρχίσει να δένει η κρέμα, πρόσθεσε το κορν φλάουρ διαλυμένο σε κρύο γάλα και ανακάτεψε ζωηρά να μην σβολιάσει
  • Αφιύ δέσει κατέβασε από τη φωτιά και αφού κρυώσει 10 λεπτά, προσθέτεις τα αυγά χτυπημένα ανακατεύοντας συνεχώς
  • Βουτύρωσε ένα ταψί, και στρώσε περισσότερα από τα μισά φύλλα βουτυρώνοντας το καθένα ξεχωριστά.
  • Στρώσε την κρέμα από πανω τύλιξε τις άκρες των φύλλων και κάλυψε με τα υπόλοιπα φύλλα
  • Ψήσε το γαλακτομπούρεκο σε πορθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 1 ώρα περίπου.
  • Σιρόπιασε το γαλακτομπούρεκο όσο είναι ζεστό με το κρύο σιρόπι. Σέρβιρε αφού κρυώσει αρκετά για να στέκεται!

Tip


Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164