Είναι τόσο νόστιμη, τόσο λαχταριστή και τόσο…κλασική. Μια συνταγή με βελούδινη κρέμα, αλλά και σιρόπι. Φύλλο, αλλά και άρωμα σιμιγδάλι. Ένας επιτυχημένος συνδυασμός Ανατολής και Δύσης!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 500 γρ. φύλλο κρούστας
- 100 γρ. φρέσκο βούτυρο για το βουτύρωμα των φύλλων
- Για τη κρέμα: 2 λίτρα γάλα
- 6 αβγά
- 2 φλιτζάνια ζάχαρη
- 100 γρ. κορν φλάουρ
- 1 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
- 100 γρ. φρέσκο βούτυρο
- 2 βανίλιες ή ξύσμα λεμονιού
- Για το σιρόπι: 4 φλιτζάνια νερό
- 3 φλιτζάνια ζάχαρη
- Το χυμό και τη φλούδα 1/2 λεμονιού
- 3-4 γαρίφαλα
- 1 ξυλαράκι κανέλας
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε μια κατσαρόλα βάλε όλα τα υλικά για το σιρόπι και βράσε για 8 με 10 λεπτά.
- Εν τω μεταξεί βάλε το γάλα να ζεσταθεί, αφού κρατήσεις ένα ποτήρι. Συμπλήρωσε και τις βανίλιες, τη ζάχατη το βούτυρο και το σιμιγδάλι
- Ανακάτευε συνεχώς και αφού αρχίσει να δένει η κρέμα, πρόσθεσε το κορν φλάουρ διαλυμένο σε κρύο γάλα και ανακάτεψε ζωηρά να μην σβολιάσει
- Αφιύ δέσει κατέβασε από τη φωτιά και αφού κρυώσει 10 λεπτά, προσθέτεις τα αυγά χτυπημένα ανακατεύοντας συνεχώς
- Βουτύρωσε ένα ταψί, και στρώσε περισσότερα από τα μισά φύλλα βουτυρώνοντας το καθένα ξεχωριστά.
- Στρώσε την κρέμα από πανω τύλιξε τις άκρες των φύλλων και κάλυψε με τα υπόλοιπα φύλλα
- Ψήσε το γαλακτομπούρεκο σε πορθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 1 ώρα περίπου.
- Σιρόπιασε το γαλακτομπούρεκο όσο είναι ζεστό με το κρύο σιρόπι. Σέρβιρε αφού κρυώσει αρκετά για να στέκεται!
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ