Μια παραδοσιακή ιταλική συνταγή με λίγες θερμίδες.
Θερμίδες: 278/ μερίδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- Για τη ζύμη:
- 120ml γάλα ζεστό
- 1κ. σούπας ζάχαρη
- 14γρ. μαγιά
- 85γρ. βούτυρο
- 70γρ. ζάχαρη
- 3 αυγά
- 1κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- Ξύσμα από 1 λεμόνι
- Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 420γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/2κ. γλυκού αλάτι
- Τα πρόσθετα:
- 80γρ. αποξηραμένα cranberries
- 70γρ. σταφίδες
- 3κ. σούπας μαύρο ρούμι
- 100γρ. αποξηραμένη ψιλοκομμένη παπάγια
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα μικρό μπολ ρίξε μέσα το γάλα και ανακάτεψέ το με τη ζάχαρη.
- Ρίξε μέσα τη μαγιά, ανακάτεψε λίγο και άφησέ το για πέντε λεπτά.
- Σε ένα μίξερ ανακάτεψε το βούτυρο και τα 70γρ. ζάχαρης μέχρι να γίνει αφράτο το μείγμα.
- Ρίξε ένα – ένα τα αυγά και τη βανίλια.
- Ρίξε το ξύσμα λεμονιού και πορτοκαλιού και άφησέ τα να ανακατευτούν.
- Ρίξε μέσα στο μίξερ λίγο – λίγο το αλεύρι και μετά το αλάτι.
- Τέλος, ρίξε μέσα στο μίξερ το μείγμα με τη μαγιά.
- Αφαίρεσε τη ζύμη από το μίξερ και τοποθέτησέ την σε μια αλευρωμένη επιφάνεια.
- Πλάσ’την και άνοιξέ την ελαφρώς για πέντε λεπτά.
- Μπορείς να προσθέσεις λίγο αλεύρι ακόμα, μιας και η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή και να μην κολλάει.
- Λάδωσε ένα μπολ, βάλε μέσα τη ζύμη και κάλυψέ το με ένα ρούχο.
- Τοποθέτησε το μπολ σε ένα ζεστό μέρος για 2 ώρες.
- Πρόσθεσε τις σταφίδες, τα cranberries και το ρούμι σε ένα μικρό τηγάνι και σόταρέ τα για πέντε λεπτά.
- Σε ένα ταψάκι βάλε γύρω – γύρω και στον πάτο λαδόκολλα.
- Άνοιξε ελαφρώς τη ζύμη, βάλε πάνω τα αποξηραμένα φρούτα και ανακάτεψε καλά πλάθοντας τη ζύμη.
- Κάνε ξανά τη ζύμη μια μεγάλη μπάλα και βάλ’ την μέσα στο ταψί.
- Κάλυψε το ταψί με ένα ρούχο και άφησέ το για 1 – 1,5 ώρα για να φισυκώσει.
- Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Ψήσε για 40 λεπτά.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ