Αφράτες αυγόφετες με φθινοπωρινό άρωμα και σιρόπι σφενδάμου για το τέλειο πρωινό
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
Για τις αυγόφετες:
- 4 μεγάλα αυγά
- 1 φλ. γάλα
- 3/4 φλ. πουρές κολοκύθας (κονσέρβα)
- 1 1/2 κ. γλυκού μπαχαρικά για κολοκυθόπιτα
- 1 κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 1/4 κ. γλυκού αλάτι
- 12 φέτες γλυκό ψωμί μπριός
- 1/4 φλ. βούτυρο
- 1/4 φλ. σιρόπι σφενδάμου (maple syrup)
- 1 κ. σούπας ζάχαρη άχνη
Για τα μπαχαρικά για κολοκυθόπιτα:
- 4 κ. γλυκού σκόνη κανέλα
- 2 κ. γλυκού σκόνη τζίντζερ
- 1 κ. γλυκού σκόνη γαρίφαλο
- 1/2 κ. γλυκού σκόνη μοσχοκάρυδου
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα μικρό μπολ ανακάτεψε την κανέλα με το τζίντζερ, το γαρίφαλο και το μοσχοκάρυδο.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε τα αυγά με το γάλα, τον πουρέ κολοκύθας, ενάμισι κουταλάκι από το μείγμα μπαχαρικών, το εκχύλισμα βανίλιας και το αλάτι.
- Μία-μία, βύθισε τις φέτες ψωμιού στο μείγμα αυγών για περίπου 10 δευτερόλεπτα, ώστε να απορροφήσουν τα υγρά.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι λιώσε μιάμιση κουταλιά βούτυρο σε μέτρια φωτιά.
- Σε μερίδες των δύο, ψήσε τις αυγόφετες για περίπου τρία λεπτά την κάθε πλευρά μέχρι να πάρουν χρώμα.
- Επανάλαβε την διαδικασία λιώνοντας και το υπόλοιπο βούτυρο για τις επόμενες αυγόφετες.
- Σέρβιρε όσο είναι ζεστές περιχύνοντας με το σιρόπι σφενδάμου και πασπαλίζοντας με την άχνη ζάχαρη.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ