Γλύκό κεράσι

2 Ώρες
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Είναι ίσως το πιο διάσημο γλυκό κουταλιού. Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις για να σκεπάσεις ένα νόστιμο cheesecake – αραιωμένο ελαφρά με νερό – στο γιαούρτι και φυσικά σκέτο!! Απλά με ένα κουτάλι…

Θερμίδες 200

Συστατικά

  • 2 κιλά κεράσια μεγάλα σε μέγεθος
  • 1/2 φλιτζάνι νερό
  • 2 κιλά ζάχαρη
  • 1/4 του φλιτζανιού χυμό λεμονιού
  • 2-3 φύλλα αμπαρόριζα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Πλύνε καλά τα κεράσια και αφαίρεσε τα κουκούτσια
  • Βάλε τα κεράσια σε μια μεγάλη κατσαρόλα και σκέπασέ τα με νερό και το χυμό λεμονιού (περίπου 2 κ.σ.). Άφησέ τα για μισή ώρα
  • Στράγγιξε και ξαναβάλε στην κατσαρόλα σε στρώσεις μαζί με τη ζάχαρη και ελάχιστο νερό. Πρέπει να μείνουν έτσι για ένα βράδυ να βγάλουν τους χυμούς τους
  • Στη συνέχεια βάλε τα κεράσια να βράσουν, ξαφρίζοντας τον αφρό από πάνω, προσθέτοντας και το υπόλοιπο λεμόνι και τα φύλλα αμπαρόριζα
  • Άφησε να κρυώσει και αποθήκευσε σε αποστειρωμένα βαζάκια

Tip


Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164