Γλυκό Κυδώνι

1 Ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Κλασικό, τραγανό και ιδιαίτερο. Το έχεις δοκιμάσει μέσα σε φρέσκο στραγγιστό γιαούρτι; Και η αγωνία – και ενθουσιασμός – να πέσει στην κουταλίτσα σου καβουρδισμένο αμυγδαλάκι! Όνειρο…

Θερμίδες 170

Συστατικά

  • 1/2 κιλό ώριμα κυδώνια καθαρισμένα
  • 1 ποτήρι νερό
  • 1/2 κιλό ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι αμύγδαλα αποφλοιωμένα και ελαφρώς καβουρδισμένα
  • 1 κλωνάρι αρμπαρόριζα
  • Το χυμό από μισό λεμόνι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Καθάρισε τα κυδώνια, αφαίρεσε την καρδιά με τα κουκούτσια και κόψε σε μικρά ξυλάκια/μπαστουνάκια
  • Βάλε σε μια ευρύχωρη κατσαρόλα μαζί με το νεράκι να σιγοβράσουν για 10′ λεπτά περίπου
  • Πρόσθεσε τη ζάχαρη και συνέχισε το βράσιμο σε χαμηλή φωτιά, να λιώσει και να δέσει το γλυκό
  • Αφού δεις το κυδώνι σου να δένει και να παίρνει κόκκινο σκούρο χρώμα πρόσθεσε το χυμό λεμονιού, τα αμύγδαλα και την αρμπαρόριζα
  • Τώρα αφήνεις τα υλικά να πάρουν μια βράση όλα μαζί και κατεβάζεις από τη φωτιά.
  • Το γλυκό σου είναι έτοιμο να… συσκευαστεί σε γυάλινα βάζα και αν σε συντροφεύσει όλο το χειμώνα

Tip


Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164