Η κα. Λένα Κοίλια ιδιοκτήτρια του Αρχοντικού Κοίλια στη Μακρυνίτσα Πηλίου, μας παρουσιάζει μια παραδοσιακή πηλιορείτικη συνταγή για γλυκό κουταλιού… Το λεμόνι είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και φυτικές ίνες που θα βοηθήσουν τον οργανισμό σου, ενώ η γλυκιά του γεύση – χωρίς λιπαρά – μπορεί να συνοδεύσει κάθε γιαουρτοδημιουργία του!
Θερμίδες 150
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 20 μεγάλα και χοντρόφλουδα λεμόνια
- 2 κιλά ζάχαρη (αν θέλεις να το κάνεις λίγο πιο ελαφρύ βάλε 1 1/2 κιλό)
- 1 βαζάκι γλυκόζη
- 3 βανίλιες
Τρόπος Μαγειρέματος
- Πλύνε και στέγνωσε καλά τα λεμόνια με μια καθαρή πετσέτα
- Σε ένα τρίφτη ξίσε ελαφρά το φλοιό ώστε να φανεί το λευκό μέρος του λεμονιού
- Κόψε κάθε λεμόνι στα τέσσερα και άδειασε το εσωτερικό τους
- Με μια βελόνα πέρασε πέντε-πέντε τα κομμάτια σε χοντρή κλωστή
- Τοποθέτησε σε μεγάλη κατσαρόλα και βράσε 4 φορές από 10 λεπτά πετώντας κάθε φορά το νερό
- Αφού πάρει βράση και την τέταρτη φορά στράγγιξέ τα λεμόνια καλά βάλε σε κατσαρόλα όπου και θα “δέσεις” το γλυκό
- Πρόσθεσε τη ζάχαρη και “δέσε” το γλυκό σε δύο φάσεις των 15 λεπτών η κάθε μία
- Στη δεύτερη φάση ρίξε τη γλυκόζη 5 λεπτά πριν κατεβάσεις την κατσαρόλα από τη φωτιά. Πρόσθεσε και τις βανίλιες
- Άφησε το γλυκό να κρυώσει καλά και βάλε τις φέτες λεμονιού σε βαζάκια
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ