Γλυκό με ψωμί και γλάσο μπανάνας

1 ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Ειδικά για έκτακτες περιπτώσεις ή αν έχεις μπανάνες που θέλεις να αξιοποίησεις αυτό το γλυκό είναι ό,τι πρέπει!

Συστατικά

  • Για το γλάσο μπανάνας
  • μισό φλιτζ. βούτυρο
  • 3/4 φλιτζ. καστανή ζάχαρη
  • 1 κ.γλυκού κανέλα
  • 1 κ.γλυκού υγρή βανίλια
  • 5 μπανάνες σε φέτες
  • Για το ψωμί
  • 8 αυγά
  • 3/4 φλιτζ. καστανή ζάχαρη
  • 1 κ.γλυκού κανέλα
  • μια πρέζα μοσχοκάρυδο
  • 2 κ.γλυκού υγρή βανίλια
  • 1 φλιτζ. κρέμα γάλακτος
  • 1 φλιτζ. γάλα
  • 1 γαλλική μπαγκέτα κομμένη σε κύβους
  • Λίγη άχνη για το σερβίρισμα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 180˚C.
  • Σε μέτρια προς δυνατή φωτιά λιώσε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι και ανακάτεψέ το με τη ζάχαρη, την κανέλα και τη βανίλια.
  • Μόλις λιώσει η ζάχαρη και πάρει βράση, ρίξε τις μπανάνες να πάρουν μια βράση και βγάλε από τη φωτιά.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ χτύπα με ένα σύρμα μαζί τα αυγά, τη ζάχαρη, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, τη βανίλια, την κρέμα γάλακτος και το γάλα να αναμιχθούν καλά.
  • Ρίξε μέσα το ψωμί και ανακάτεψε απαλά να απορροφήσει το ψωμί όλο το υγρό.
  • Ρίξε το ψωμί σε ένα μέτριο βουτυρωμένο πυρέξ.
  • Βάλε από πάνω το γλάσο με τις μπανάνες.
  • Ψήσε για περίπου 45-50 λεπτά μέχρι να ροδίσει το γλυκό και να τραγανίσει στις άκρες και από πάνω.
  • Σέρβιρε πασπαλίζοντας κάθε κομμάτι με άχνη ζάχαρη.

Tip


Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164