Γλυκό ντιπ με σοκολάτα

10 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Λαχταριστό γλυκό που δεν χρειάζεται ψήσιμο

Συστατικά

  • 1/3 φλ. ανάλατο βούτυρο
  • 240 gr τυρί κρέμα
  • 1/3 φλ. μαύρη ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/2 φλ. ζάχαρη άχνη
  • 3/4 φλ. chips σοκολάτας γάλακτος
  • κράκερ για το σερβίρισμα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Άσε το βούτυρο και το τυρί κρέμα εκτός ψυγείου για λίγη ώρα, ώστε να μαλακώσουν σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Στο μίξερ ρίξε το μαλακωμένο βούτυρο και το τυρί και χτύπησέ τα σε μεσαία ταχύτητα για περίπου δύο λεπτά, ώστε να αφρατέψουν.
  • Χαμήλωσε την ταχύτητα του μίξερ και πρόσθεσε τη μαύρη ζάχαρη, το αλάτι, το εκχύλισμα βανίλιας και τη ζάχαρη άχνη.
  • Συνέχισε το ανακάτεμα στο μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Ρίξε και τα chips σοκολάτας και χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα (μαρίζ) “δίπλωσε” τις σοκολατένιες σταγόνες μέχρι να ενσωματωθούν στο μείγμα.
  • Σέρβιρε αμέσως το ντιπ με κρακεράκια, μπισκότα, βαφλάκια ή γκοφρέτες ή διατήρησε στο ψυγείο μέχρι λίγο πριν το σερβίρισμα, ώστε να μαλακώσει ελαφρώς το γλυκό.

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164