Γρήγορη τάρτα αχλαδιού

40 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Το αχλάδι δίνει πάντα τις πιο ωραίες τάρτες γιατί μπορεί να συνδυαστεί με διάφορα υλικά όπως εδώ με το τυρί.

Συστατικά

  • 1/4 φλιτζ. καστανή ζάχαρη
  • 2 κ.γλυκού κανέλα
  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 60 γραμμ. βούτυρο λιωμένο
  • μισό κιλό αχλάδια καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες ή δύο κονσέρβες αχλαδιού
  • μισό κουταλάκι φρέσκο τζίντζερ τριμμένο
  • μισό φλιτζ. τσένταρ τριμμένο (προαιρετικά)
  • λίγη άχνη ζάχαρη για το σερβίρισμα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
  • Σε ένα μικρό μπολ ανάμιξε τη ζάχαρη, την κανέλα και το τζίντζερ.
  • Άπλωσε τη σφολιάτα σε μια καθαρή επιφάνεια και βούρτισέ την με το λιωμένο βούτυρο.
  • Πασπάλισέ την με τη μισή ζάχαρη-κανέλα.
  • Κόψε τη σφολιάτα σου σε 6 ίσα κομμάτια.
  • Μοίρασε τις φέτες του αχλαδιού στα 6 κομμάτια της σφολιάτας.
  • Πασπάλισε με την υπόλοιπη κανελοζάχαρη.
  • Βάλε τα κομμάτια σε βουτυρωμένη λαμαρίνα και ψήσε τα μέχρι να φουσκώσει η σφολιάτα και να ροδίσει για περίπου 20 με 25 λεπτά.
  • Βγάλε από το φούρνο.
  • Αν χρησιμοποιήσεις το τυρί, πασπάλισε τις τάρτες με αυτό και ψήσε για άλλα 5 λεπτά μέχρι να λιώσει.
  • Πασπάλισε με λίγη άχνη πριν σερβίρεις.

Tip

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις και πιο πικάντικα τυριά για την τάρτα σου όπως λίγο μετσοβόνε!

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164