Καραμελωμένο Chocolate Cake

3 Ώρες
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Η νέα εποχή αναδεικνύει ταλέντα και υπέροχες συνταγές μέσα από το διαδίκτυο. Η blog-οσφαιρα έχει να επιδείξει πραγματικά αριστουργήματα της κουζίνας που χιλιάδες άνθρωποι στο διαδίκτυο ακολουθούν, συμβουλέυονται και λατρεύουν. Δεν αξίζουν αυτοί ένα βραβείο; Φυσικά και το αξίζουν. Το Blog μαγειρικής Lottie+Doof κέρδισε το βραβείο του καλύτερου blog μαγερικής για το 2012, σύμφωνα με το περιοδικό Saveur! Λιμπιστήκαμε μια εξαιρετική – και διαφορετική – συνταγή για καραμελωμένο κέικ! Δοκίμασέ το…

Συστατικά

  • Μαγειρικό σπρέι
  • 2 κ.γ. berries (juniper)
  • 1 3/4 του φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 2/3 του φλιτζανιού ζάχαρη
  • 1/2 φλιτζάνι σκόνη άγλυκο κακάο (Κράτησε 1 κ.σ. επιπλέον)
  • 2 κ.γ. αλάτι
  • 1 1/2 κ.γ.  baking soda
  • 3/4 του φλιτζανιού γάλα
  • 3/4 του φλιτζανιού ηλιέλαιο
  • 2 μεγάλα αυγά

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε τον φούρνο στους 180oC και λάδωσε με το μαγειρικό σπρέι ένα παραλληλόγραμμο γυάλινο πυρέξ 30 εκατοστών περίπου
  • Στρώσε μέσα μια λαδόκολλα και ψέκασε επίσης με το σπρέι
  • Σόταρε τα berries σε ένα μικρό τηγανάκι να βγάλουν το άρωμά τους για 2-3 λεπτά. Άφησε να κρυώσουν τελείως και τρίψε σε ένα μύλο μπαχαρικών
  • Κοσκίνισε το αλεύρι και το κακάο και πρόσθεσε τα σε μπολ μαζί με τη ζάχαρη, το αλάτι, την baking soda και τα τριμμένα berries
  • Χτύπησε το γάλα με το λάδι και τα αυγά και λίγο νερό (περίπου 1κ.σ. και 1 κ.γ.) να γίνουν ένα. Γύρισε τα υγρά υλικά στο αλεύρι και ανακάτεψε
  • Στρώσε την ομοιόμορφη ζύμη σου στο ταψάκι και βάλε στο φούρνο
  • Ψήσε για περίπου 40 λεπτά, ώσπου να μπορείς να βυθίζεις μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο του cake και να βγαίνει καθαρή
  • Ξεφόρμαρε και άφησε να κρυώσει. Τύλιξε σε λαδόκολλα καλά και άφησε στην κατάψυξη  να για 2 ώρες να παγώσει
  • Βγάλε το cake από τη λαδόκολλα και με ένα μεγάλο μαχαίρι καθάρισε τις άκρες, ώστε να είναι ένα τέλειο παραλληλόγραμμο.
  • Στη συνέχεια κόψει το cake στην μέση και κάθε κομμάτι σε μικρές μπάρες των 4 εκατοστών περίπου
  • Ζέστανε ένα αντικολλητικό σκεύος σε μέτρια θερμοκρασία. Την ίδια ώρα βάλε ζάχαρη σε ένα ρηχό πιάτο
  • Πέρασε τα κομμάτια του cake πάνω από τη ζάχαρη να παναριστούν και βάλε στο τηγάνι δύο, δύο να καραμελώσεις τη ζάχαρη
  • Γύρισε τα κομμάτια από όλες τις πλευρές να πάρει χρώμα (προσοχή γιατί η ζάχαρη καίγεται γρήγορα)
  • Σέρβιρε τα κέικ ζεστά με μια ιδέα κρέμας γάλακτος

Tip


Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164