Η νέα εποχή αναδεικνύει ταλέντα και υπέροχες συνταγές μέσα από το διαδίκτυο. Η blog-οσφαιρα έχει να επιδείξει πραγματικά αριστουργήματα της κουζίνας που χιλιάδες άνθρωποι στο διαδίκτυο ακολουθούν, συμβουλέυονται και λατρεύουν. Δεν αξίζουν αυτοί ένα βραβείο; Φυσικά και το αξίζουν. Το Blog μαγειρικής Lottie+Doof κέρδισε το βραβείο του καλύτερου blog μαγερικής για το 2012, σύμφωνα με το περιοδικό Saveur! Λιμπιστήκαμε μια εξαιρετική – και διαφορετική – συνταγή για καραμελωμένο κέικ! Δοκίμασέ το…
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- Μαγειρικό σπρέι
- 2 κ.γ. berries (juniper)
- 1 3/4 του φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 2/3 του φλιτζανιού ζάχαρη
- 1/2 φλιτζάνι σκόνη άγλυκο κακάο (Κράτησε 1 κ.σ. επιπλέον)
- 2 κ.γ. αλάτι
- 1 1/2 κ.γ. baking soda
- 3/4 του φλιτζανιού γάλα
- 3/4 του φλιτζανιού ηλιέλαιο
- 2 μεγάλα αυγά
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε τον φούρνο στους 180oC και λάδωσε με το μαγειρικό σπρέι ένα παραλληλόγραμμο γυάλινο πυρέξ 30 εκατοστών περίπου
- Στρώσε μέσα μια λαδόκολλα και ψέκασε επίσης με το σπρέι
- Σόταρε τα berries σε ένα μικρό τηγανάκι να βγάλουν το άρωμά τους για 2-3 λεπτά. Άφησε να κρυώσουν τελείως και τρίψε σε ένα μύλο μπαχαρικών
- Κοσκίνισε το αλεύρι και το κακάο και πρόσθεσε τα σε μπολ μαζί με τη ζάχαρη, το αλάτι, την baking soda και τα τριμμένα berries
- Χτύπησε το γάλα με το λάδι και τα αυγά και λίγο νερό (περίπου 1κ.σ. και 1 κ.γ.) να γίνουν ένα. Γύρισε τα υγρά υλικά στο αλεύρι και ανακάτεψε
- Στρώσε την ομοιόμορφη ζύμη σου στο ταψάκι και βάλε στο φούρνο
- Ψήσε για περίπου 40 λεπτά, ώσπου να μπορείς να βυθίζεις μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο του cake και να βγαίνει καθαρή
- Ξεφόρμαρε και άφησε να κρυώσει. Τύλιξε σε λαδόκολλα καλά και άφησε στην κατάψυξη να για 2 ώρες να παγώσει
- Βγάλε το cake από τη λαδόκολλα και με ένα μεγάλο μαχαίρι καθάρισε τις άκρες, ώστε να είναι ένα τέλειο παραλληλόγραμμο.
- Στη συνέχεια κόψει το cake στην μέση και κάθε κομμάτι σε μικρές μπάρες των 4 εκατοστών περίπου
- Ζέστανε ένα αντικολλητικό σκεύος σε μέτρια θερμοκρασία. Την ίδια ώρα βάλε ζάχαρη σε ένα ρηχό πιάτο
- Πέρασε τα κομμάτια του cake πάνω από τη ζάχαρη να παναριστούν και βάλε στο τηγάνι δύο, δύο να καραμελώσεις τη ζάχαρη
- Γύρισε τα κομμάτια από όλες τις πλευρές να πάρει χρώμα (προσοχή γιατί η ζάχαρη καίγεται γρήγορα)
- Σέρβιρε τα κέικ ζεστά με μια ιδέα κρέμας γάλακτος
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ