Η πίτα του καλοκαιριού δεν θα μπορούσε να μην περιέχει τον βασιλιά του καλοκαιριού το καρπούζι. Η συγκεκριμένη συνταγή, που μπορεί να σε παραξενεύει, είναι κλασικό γλυκάκι σε πολλά νησιά του Αιγαίου και κυρίως στη Φολέγανδρο
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 8 μέτριες φέτες καρπούζι
- 6 κ.σ. ζάχαρη
- 6 κ.σ. μέλι
- 100 γρ. μαργαρίνη
- 8 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 60 γρ. σουσάμι
- 1 κ.γ. κανέλα σε σκόνη
- 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
Τρόπος Μαγειρέματος
- Κόψε το καρπούζι, αφαιρώντας το πράσινο μέρος της φλούδας και τα κουκούτσια
- Βάλε το καρπούζι σε ένα σουρωτήρι και πίεσε καλά να φύγει ο περισσότερος χυμός του καρπουζιού
- Λίωσε το μισή ποσότητα της μαργαρίνης και ανακάτεψε σε ένα μεγάλο μπολ ή σε μίξερ με τη ζάχαρη, το αλεύρι, το στιμμένο καρπούζι και τη μισή ποσότητα μελιού
- Η ζύμη σου πρέπει να γίνει μαλακιά, όχι πολύ ρευστή αλλά ούτε και πολύ σφιχτή
- Άλειψε ένα μικρό στρογγυλό ταψάκι με την υπόλοιπη μαργαρίνη και πασπάλισε με το σουσάμι να καλυφθεί καλά
- Στρώσε τη ζύμη σου από πάνω να απλωθεί ομοιόμορφα και σε πάχος περίπου 2 εκατοστών
- Πασπάλισε και πάλι με σουσάμι και βάλε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC για 45 λεπτά.
- Αφού ψηθεί και έχει πάρει ωραίο ροδοκόκκινο χρώμα βγάλε από το φούρνο και περίχυσε με το υπόλοιπο μελι να πάει παντού
- Σέρβιρε πασπαλισμένο με ζάχαρη άχνη και κανέλα
Tip
Άνοιξες το σακουλάκι με το σουσάμι και το βρήκες μαλακό και μπαγιάτικο; Δες εδώ πως πρέπει να συντηρείς τους ξηρούς καρπούς σου για περισσότερο καιρό ολόφρεσκους
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ