Η γεύση από τα καρύδια σε μια μελωμένη πίτα που γεμίζει το στόμα με υπέροχη αφράτη ζύμη. Καρυδόπιτα… συνόδευσέ τη με παγωτό!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 φίτζάνι ζαχάρη
- 1 φλιτζάνι γάλα
- 1/2 φλιτζάνι βούτυρο
- 2 φλιτζάνια καρύδια χοντροκομμένα
- 1 κ.γ κανέλα
- 1/2 κ.γ γαρύφαλο σε σκόνη
- 1 1/2 φλίτζάνι φρυγανιά τριμμένη
- 1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι
- 5 αυγά
- 1 κ.γ baking soda
- 3 κ.γ baking powder
- 2 κ.σ κονιάκ
- ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ: 3 φλιτζάνια ζάχαρη
- 2 φλιτζάνια νερό
- 1 κ.σ χυμό λεμονιού
Τρόπος Μαγειρέματος
- Άφησε το βούτυρο λίγο να μαλακώσει και πρόσθεσέ το με τη ζάχαρη στο μίξερ
- Χτύπα μαζί και τα αυγά και στη συνέχεια πρόσθεσε το γάλα,
- Ανακάτεψε τα καρύδια με την καβέλα και το γαρύφαλο και πρόσθεσέ τα στο μίξερ
- Διάλυσε τη σόδα στο κονιάκ και πρόσθεσέ τη στο υπόλοιπο μείγμα
- Ανακάτεψε το αλεύρι με τη φρυγανιά και το baking powder και ρίξε σιγά, σιγά στο μίξερ
- Βουτύρωσε ένα ταψί, πασπάλισε με λίγο αλεύρι και στρώσε τη ζύμη
- Ψήσε σε δυνατό φούρνο στους 200oC για μία ώρα περίπου. Αφού ζεσταθεί καλά ο φούρνος και αρχίσει να φουσκώνει το γλυκό χαμήλωσε το φούρνο και άφησε
- Βράσε το σιρόπι σε κατσαρόλα για μόλις 5 λεπτά. Βγάλε το γλυκό από το φούρνο και σιρόπιασε όσο είναι ζεστή
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ