Καζάν ντιπί… άρωμα ανατολής!

1 Ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Είναι η κρέμα καραμελέ την ανατολής. Απαλή κρέμα ρυζιού με πεντανόστιμη κρούστα από καμένη ζάχαρη. Άλλψστε καζαν ντιπι σημαίνει “καμένος πάτος τσουκαλιου”…μην σε τρομάζει η λέξη…είναι πεντανόστιμο!

Συστατικά

  • 1 φλιτζάνι ρυζάλευρο
  • 4 φλιτζάνια κρύο γάλα
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • βούτυρο για το ταψί (αρκετό)
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
 

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ανακάτεψε το γάλα, το ρυζάλευρο και την ζάχαρη και σιγόβρασε σε χαμηλή φωτιά ώσπου να γίνει μια σφιχτή κρέμα
  • Άλειψε ένα ταψί με βούτυρο και πασπάλισε με την ζάχαρη άχνη
  • Ρίξε την κρέμα και στρώσε σε όλο το ταψί
  • Βάλε το ταψί στη φωτιά και άφησε ώσπου να καεί η ζάχαρη σιγά-σιγά
  • Άφησε το γλυκό να κρυώσει 20 λεπτά
  • Κόψε σε λωρίδες και σέρβιρε

Tip

Σέρβιρε με την καραμελωμένη ζάχαρη προς τα πάνω

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164