Είναι η κρέμα καραμελέ την ανατολής. Απαλή κρέμα ρυζιού με πεντανόστιμη κρούστα από καμένη ζάχαρη. Άλλψστε καζαν ντιπι σημαίνει “καμένος πάτος τσουκαλιου”…μην σε τρομάζει η λέξη…είναι πεντανόστιμο!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 φλιτζάνι ρυζάλευρο
- 4 φλιτζάνια κρύο γάλα
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη
- βούτυρο για το ταψί (αρκετό)
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ανακάτεψε το γάλα, το ρυζάλευρο και την ζάχαρη και σιγόβρασε σε χαμηλή φωτιά ώσπου να γίνει μια σφιχτή κρέμα
- Άλειψε ένα ταψί με βούτυρο και πασπάλισε με την ζάχαρη άχνη
- Ρίξε την κρέμα και στρώσε σε όλο το ταψί
- Βάλε το ταψί στη φωτιά και άφησε ώσπου να καεί η ζάχαρη σιγά-σιγά
- Άφησε το γλυκό να κρυώσει 20 λεπτά
- Κόψε σε λωρίδες και σέρβιρε
Tip
Σέρβιρε με την καραμελωμένη ζάχαρη προς τα πάνω
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ