Είναι η κρέμα καραμελέ την ανατολής. Απαλή κρέμα ρυζιού με πεντανόστιμη κρούστα από καμένη ζάχαρη. Άλλψστε καζαν ντιπι σημαίνει “καμένος πάτος τσουκαλιου”…μην σε τρομάζει η λέξη…είναι πεντανόστιμο!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 φλιτζάνι ρυζάλευρο
- 4 φλιτζάνια κρύο γάλα
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη
- βούτυρο για το ταψί (αρκετό)
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ανακάτεψε το γάλα, το ρυζάλευρο και την ζάχαρη και σιγόβρασε σε χαμηλή φωτιά ώσπου να γίνει μια σφιχτή κρέμα
- Άλειψε ένα ταψί με βούτυρο και πασπάλισε με την ζάχαρη άχνη
- Ρίξε την κρέμα και στρώσε σε όλο το ταψί
- Βάλε το ταψί στη φωτιά και άφησε ώσπου να καεί η ζάχαρη σιγά-σιγά
- Άφησε το γλυκό να κρυώσει 20 λεπτά
- Κόψε σε λωρίδες και σέρβιρε
Tip
Σέρβιρε με την καραμελωμένη ζάχαρη προς τα πάνω
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ