Άρωμα και γεύση από χειμώνα στο πρωινό σου… ένα κέικ που όσο το ετοιμάζεις νομίζεις πως δεν έχει κάτι το ιδιαίτερο. Το λιωμένο όμως κάστανο στη ζύμη του κάνει όλη τη διαφορά.
Θερμίδες 260
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1/2 φλιτζάνι μαύρη ζάχαρη
- 3.5 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του ολικής άλεσης
- 4 αυγά
- 1/4 του φλιτζανιού μέλι
- 1/4 του φλιτζανιού νερό
- 1/2 φλιτζάνι σιρόπι κάστανο (από γλυκό κάστανο)
- 20 κάστανα βρασμένα καλά και καθαρισμένα
- 1 φλιτζάνι μαλακωμένη μαργαρίνη Light
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βάλε τη ζάχαρη με το βιταμ στο μίξερ και χτύπησε να αφρατέψουν
- Πρόσθεσε ένα, ένα τα αυγά και συνέχισε το χτύπημα
- Στο μεταξύ βάλε το νερό με το μέλι σε ένα κατσαρολάκι να βράσουν ελαφρά και να γίνουν ένα σιρόπι. Ανάμειξέ το όσο είναι ζεστό με το σιρόπι κάστανο
- Πρόσθεσε στα αυγά σου το κάστανο, το σιρόπι (αφού κρυώσει καλά) και το αλεύρι σιγά, σιγά να το τραβήξει
- Γύρισε σε φόρμα του κέικ και ψήσε στους 180oC για μία ώρα περίπου
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ