Κέικ λεμόνι με γιαούρτι και σιρόπι λεμονιού

1h 10'
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Το κέικ λεμόνι είναι από τα πιο αρωματικά και σε αυτή τη συνταγή το ενισχύει το σιρόπι λεμονιού!

Συστατικά

  • Για το κέικ
  • 250g βούτυρο μαλακό
  • 3 κ.γλυκού ξύσμα λεμονιού
  • 3/4 φλιτζ. ζάχαρη
  • 3 αυγά
  • 1 1/4 φλιτζ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 1/4 φλιτζ. χυμό λεμόνι
  • 1,5 φλιτζ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • μισό φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • γιαούρτι και ξύσμα για το σερβίρισμα
  • Για το σιρόπι
  • 1/4 φλιτ. χυμό λεμόνι
  • 2/3 φλιτζ. ζάχαρη
  •  

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 160 στον αέρα.
  • Βουτύρωσε καλά μια στρογγυλή (ή και ορθογώνια) φόρμα του κέικ.
  • Χτύπα στο μίξερ το βούτυρο, το ξύσμα και τη ζάχαρη να αφρατέψουν.
  • Ρίξε ένα ένα τα αυγά και χτύπα καλά μετά από κάθε αυγό.
  • Βάλε το μίγμα σε ένα μεγάλο μπολ.
  • Ρίξε το μισό γιαούρτι και το μισό χυμό λεμονιού και ανακάτεψε.
  • Ρίξε τα μισά αλεύρια και ανακάτεψε.
  • Επανάλαβε τη διαδικασία με το υπόλοιπο γιαούρτι και χυμό και το υπόλοιπο αλεύρι.
  • Βάλε το μίγμα στη φόρμα και ψήσε για 50 λεπτά ή μέχρι να βγαίνει καθαρή μια οδοντογλυφίδα που θα βυθίσεις μέσα.
  • Άφησε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά και ξεφορμάρισε.
  • Εν τω μεταξύ κάνε το σιρόπι: Βάλε τα υλικά με 1/4 φλιτζανιού νερό να βράσουν σε χαμηλή φωτιά.
  • Ανακάτεψε να διαλυθεί η ζάχαρη και ανέβασε τη φωτιά στο μέτριο.
  • Μόλις βράσει χαμήλωσε πάλι τη φωτιά και σιγόβρασε για 3-5 λεπτά μέχρι να πήξει.
  • Περίχυσε το κέικ με το καυτό σιρόπι.
  • Πασπάλισε με λίγο ξύσμα και σέρβιρε με μια κουταλιά γιαούρτι (προαιρετικά).

Tip


Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164