Το κέικ λεμόνι είναι από τα πιο αρωματικά και σε αυτή τη συνταγή το ενισχύει το σιρόπι λεμονιού!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- Για το κέικ
- 250g βούτυρο μαλακό
- 3 κ.γλυκού ξύσμα λεμονιού
- 3/4 φλιτζ. ζάχαρη
- 3 αυγά
- 1 1/4 φλιτζ. γιαούρτι στραγγιστό
- 1/4 φλιτζ. χυμό λεμόνι
- 1,5 φλιτζ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- μισό φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- γιαούρτι και ξύσμα για το σερβίρισμα
- Για το σιρόπι
- 1/4 φλιτ. χυμό λεμόνι
- 2/3 φλιτζ. ζάχαρη
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 160 στον αέρα.
- Βουτύρωσε καλά μια στρογγυλή (ή και ορθογώνια) φόρμα του κέικ.
- Χτύπα στο μίξερ το βούτυρο, το ξύσμα και τη ζάχαρη να αφρατέψουν.
- Ρίξε ένα ένα τα αυγά και χτύπα καλά μετά από κάθε αυγό.
- Βάλε το μίγμα σε ένα μεγάλο μπολ.
- Ρίξε το μισό γιαούρτι και το μισό χυμό λεμονιού και ανακάτεψε.
- Ρίξε τα μισά αλεύρια και ανακάτεψε.
- Επανάλαβε τη διαδικασία με το υπόλοιπο γιαούρτι και χυμό και το υπόλοιπο αλεύρι.
- Βάλε το μίγμα στη φόρμα και ψήσε για 50 λεπτά ή μέχρι να βγαίνει καθαρή μια οδοντογλυφίδα που θα βυθίσεις μέσα.
- Άφησε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά και ξεφορμάρισε.
- Εν τω μεταξύ κάνε το σιρόπι: Βάλε τα υλικά με 1/4 φλιτζανιού νερό να βράσουν σε χαμηλή φωτιά.
- Ανακάτεψε να διαλυθεί η ζάχαρη και ανέβασε τη φωτιά στο μέτριο.
- Μόλις βράσει χαμήλωσε πάλι τη φωτιά και σιγόβρασε για 3-5 λεπτά μέχρι να πήξει.
- Περίχυσε το κέικ με το καυτό σιρόπι.
- Πασπάλισε με λίγο ξύσμα και σέρβιρε με μια κουταλιά γιαούρτι (προαιρετικά).
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ