Ένα κέικ με λεμόνι και με επικάλυψη γλάσο λεμονιού. Το πιο λαχταριστό επιδόρπιο που θα γίνει το αγαπημένο της δίαιτάς σου.
Θερμίδες: 300/μερίδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- Κέικ:
- Σπρέι μαγειρικής
- 2 κουταλιές της σούπας για κάθε χρήση αλεύρι
- 2 φλυτζάνια για κάθε χρήση αλεύρι
- 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 1/2 φλιτζάνια κρυσταλλική ζάχαρη
- 1/2 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο
- 3 μεγάλα αυγά
- 1 φλιτζάνι άπαχο αποβουτυρωμένο γάλα
- 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένη τριμμένη φλούδα λεμονιού
- 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού
- Γλάσο:
- 3 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη
- 1/4 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο, λιωμένο
- 1 κουταλιά της σούπας λεμόνι φλούδα
- 1/4 φλιτζανιού χυμό φρέσκου λεμονιού
- φλούδες λεμονιού σε λωρίδες (προαιρετικά)
Τρόπος Μαγειρέματος
- Για το κέικ:
- Ψέκασε ένα ταψί με σπρέι μαγειρικής, βάλε στην επιφάνεια λαδόκολλα και ψέκασέ την με σπρέι μαγειρικής.
- Ρίξε 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι και άφησέ το στην άκρη.
- Ανακάτεψε 2 φλιτζάνια αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι, με ένα σύρμα.
- Χτύπησε σε ένα μίξερ σε μέτρια ταχύτητα για περίπου 5 λεπτά, την κρυσταλλική ζάχαρη, 1/2 φλιτζάνι βούτυρο.
- Πρόσθεσε τα αυγά, ένα κάθε φορά, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη.
- Πρόσθεσε το μείγμα αλευριού και το άπαχο βουτυρόγαλα εναλλάξ στο μείγμα της ζάχαρης, αρχίζοντας και τελειώνοντας με το μείγμα αλευριού.
- Ρίξε μέσα 2 κουταλιές φλούδα λεμονιού και 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού.
- Ρίξε το μείγμα στο ταψί και ψήσε στους 200 βαθμούς για 32 λεπτά.
- Κλείσε το μάτι και άσε μέσα στο φούρνο για 10 λεπτά.
- Για το γλάσο:
- Ανακάτεψε τη ζάχαρη άχνη και τα υπόλοιπα υλικά (εκτός από τις φλούδες λεμονιού) σε ένα μεγάλο μπολ.
- Βάλε το ένα στρώμα κέικ σε ένα πιάτο και άλειψε με το μισό γλάσο.
- Συμπλήρωσε πάνω με το άλλο κέικ και άλειψε με το υπόλοιπο μισό γλάσο.
- Γαρνίρισε με φλούδες λεμονιού αν το θέλεις.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ