Τώρα που τα κεράσια είναι άφθονα μπορείς να ετοιμάσεις ένα πολύ νόστιμο κέικ με ολόκληρα ζουμερά κεράσια. Φαντάσου ένα κεράσι να γεμίζει το στόμα σε κάθε μπουκιά.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 380 γρ. αλεύρι
- 350 γρ. μαργαρίνη
- 250 γρ. ζάχαρη
- 4 αυγά
- 2 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού
- 1 βανίλια
- 2 κ.γ. baking powder
- 300 γρ. φρέσκα κεράσια χωρίς κουκούτσι
- 50 γρ. λικέρ (κατά προτίμηση kirsh) ή κονιάκ
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βάλε τα κεράσια σου μέσα στο λικέρ και άφησέ τα για 20 λεπτά
- Στο μίξερ ανακάτεψε το βούτυρο με τη ζάχαρη και πρόσθεσε ένα ένα τα αυγά, τη βανίλια και το ξύσμα πορτοκαλιού
- Συμπλήρωσε με το αλεύρι και το baking powder και ανακάτεψε να γίνει μια ομοιόμορφη μάζα
- Βουτύρωσε ελαφριά μια φόρμα κέικ και πρόσθεσε το μείγμα με το κεράσι και το λικέρ να ανακατευτούν καλά
- Ωήσε στους 200oC για 40 με 50 λεπτά
- Βγάλε το κέικ από το φούρνο, άφησε να κρυώσει ελαφρά και ξεφόρμαρε
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ