Ζουμερό κέικ αρωματισμένο με πορτοκάλι και δροσερή εναλλακτικά κομπόστα εσπεριδοειδών
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
Για το κέικ:
- 1 1/2 φλ. αλεύρι γοχ
- 2 κ. γλυκού baking powder
- 1/2 κ. γλυκού αλάτι
- 1 φλ. ζάχαρη
- 3 μεγάλα αυγά
- 2 κ. γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
- 2 κ. γλυκού ξύσμα λεμονιού
- 1/4 φλ. γάλα
- 3/4 φλ. ελαιόλαδο
- 2/3 φλ. αμύγδαλα ψημένα και τριμμένα
- ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα
Για την κομπόστα:
- 2 κ. σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
- 3/4 κ. γλυκού νερό ανθού πορτοκαλιού (προαιρετικά)
- 3 πορτοκάλια (κομμένη ψίχα)
- 2 γκρέιπφρουτ (κομμένη ψίχα)
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς και λάδωσε αλαφρά μια φόρμα για κέικ με διάμετρο 20cm.
- Ανακάτεψε το αλεύρι με το baking powder και το αλάτι σε ένα μπολ.
- Στο μίξερ χτύπησε τη ζάχαρη με τα αυγά και το ξύσμα λεμονιού και πορτοκαλιού μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
- Πρόσθεσε στον κάδο του μίξερ το γάλα και σιγά-σιγά το λάδι.
- Ρίξε το μείγμα με το αλεύρι στα υγρά υλικά και συνέχισε να χτυπάς μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Πρόσθεσε και τα αμύγδαλα και μετάφερε το μείγμα στη φόρμα για κέικ.
- Ψήσε στο φούρνο για περίπου 35 λεπτά, μετάφερε τη φόρμα σε μια σχάρα και άφησε το κέικ να κρυώσει για 15 λεπτά πριν το ξεφορμάρεις.
- Τοποθέτησε το κέικ σε μια πιατέλα σερβιρίσματος και πασπάλισέ το με την άχνη ζάχαρη.
- Σε ένα μπολ ανακάτεψε το ξύσμα πορτοκαλιού, το ανθόνερο και δύο κουταλιές από τους χυμούς των κομμένων πορτοκαλιών και γκρέιπφρουτ.
- Τοποθέτησε τα κομμένα φρούτα σε ένα μπολ και σκέπασέτα με το υγρό μείγμα.
- Κάλυψε το μπολ με μεμβράνη και άφησέ το για 15 λεπτά, ώστε να αναμειχθούν τα αρώματα.
- Σέρβιρε το κέικ σε κομμάτια, συνοδεύοντας με τη γρήγορη κομπόστα φρούτων στο πλάι.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ