Θα το ετοιμάσεις γρήγορα και εύκολα. Αν το φυλάξεις σε δοχείο που σφραγίζει καλά, μπορείς να έχεις ένα λαχταριστό κομμάτι κέικ κάθε μέρα στη δουλειά!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 8 αυγά-ξεχώρισε τους κρόκκους από τα ασπράδια
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη
- 2 φλιτζάνια αλεύρι
- 250 γρ. σοκολάτα γάλακτος
- 200 γρ. κουβερτούρα
- 1 πακέτο βούτυρο (250 γρ.)
Τρόπος Μαγειρέματος
- Λιώσε και τις δύο σοκολάτες σε μπεν μαρί
- Χτύπησε τα ασπράδια μαρέγκα
- Στο μίξερ χτύπα το βούτυρο με τη ζάχαρη και πρόσθεσε τους κρόκκους των αυγών
- Πρόσθεσε τη λιωμένη σοκολάτα και στη συνέχεια το αλεύρι, σταδιακά!
- Ανακάτεψε στο μείγμα τη μαρέγκα, ανακατεύοντας απαλά να μην κάτσει
- Σε βουτυρωμένη φόρμα ρίξε την ζύμη και βάλτη σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου
Tip
Μην ανοίγεις τον φούρνο όσο ψήνεται το κέικ. Ενδέχεται να κάτσει! Το γλυκό είναι έτοιμο αν βυθίζοντας μια οδοντογλυφίδα σε αυτό, εκείνη βγαίνει καθαρή!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ