Κέικ ταψιού με μπανάνα

1 Ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

“Μπανανόπιτα” με καραμελωμένες μπανάνες

Συστατικά

  • 4 ώριμες μπανάνες
  • 8 κ. σούπας βούτρο
  • 1 φλ. μαύρη ζάχαρη
  • 3 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 3/4 φλ. ζάχαρη
  • 1 1/2 κ. γλυκού baking powder
  • 3/4 κ. γλυκού αλάτι
  • 3 μεγάλα αυγά
  • 3/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 φλ. γάλα πλήρες
  • 1 κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 280 βαθμούς και άλειψε με λίγο λάδι ένα ταψί.
  • Κόψε τις μπανάνες καθέτως στη μέση και τακτοποίησέ τες σε μια σειρά στο ταψί.
  • Σε ένα κατσαρολάκι λιώσε το βούτυρο σε μεσαία φωτιά και πρόσθεσε τη μαύρη ζάχαρη.
  • Μόλις ξεκινήσει ο βρασμός αφαίρεσε το σκεύος από τη φωτιά και ανακάτεψε ώστε να διαλυθεί εντελώς η ζάχαρη.
  • Ρίξε την καραμέλα πάνω από τις μπανάνες και άφησε στην άκρη.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε το αλεύρι, τη λευκή ζάχαρη, το baking powder και το αλάτι.
  • Πρόσθεσε στα στερεά υλικά τα αυγά, το λάδι, το γάλα και τη βανίλια και χτύπησέ τα με το μίξερ για τρία λεπτά σε μεσαία ταχύτητα.
  • Ρίξε το μείγμα πάνω από τις μπανάνες και την καραμέλα και ψήσε στο φούρνο για περίπου 40 λεπτά.
  • Άφησε το γλυκό να κρυώσει για 15 λεπτά σε μια σχάρα πριν σερβίρεις.

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164