Αφράτα ατομικά κέικ σε σχήμα ντόνατ με κολοκύθα και μπαχαρικά
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 φλ. αλεύρι γοχ
- 1 1/2 κ. γλυκού baking powder
- 1 1/2 κ. γλυκού μείγμα κανέλας, γαρίφαλου, τζίντζερ και μοσχοκάρυδου
- 3/4 κ. γλυκού αλάτι
- 1/4 κ. γλυκού baking soda
- 1 φλ. ζάχαρη
- 1/2 φλ. μαύρη ζάχαρη
- 1/3 φλ. ηλιέλαιο
- 2 μεγάλα αυγά
- 1 φλ. πουρές κολοκύθας (1 κολοκύθα)
- 2 κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 3/4 κ. γλυκού κανέλα
- 1/4 φλ. βούτυρο λιωμένο
Τρόπος Μαγειρέματος
Για τον πουρέ κολοκύθας:
- Προθέρμανε τον φούρνο στους 200 βαθμούς, πλύνε μία κολοκύθα και αφαίρεσε την κορυφή της με ένα μαχαίρι.
- Κόψε την κολοκύθα στην μέση καθέτως και με ένα κουτάλι αφαίρεσε τα σπόρια της.
- Κόψε τα δύο κομμάτια στην μέση οριζοντίως και έπειτα ξανακόψε τα τμήματα χωρίς σπόρια στην μέση.
- Τοποθέτησε τα κομμάτια σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί με την πλευρά της ψίχας προς τα κάτω και ψήσε για 40 λεπτά.
- Άφησε να κρυώσει και έπειτα με ένα κουτάλι αφαίρεσε την ψημένη ψίχα και πέρασέ την στο μίξερ μέχρι να γίνει πουρές.
- Μετάφερε τον πουρέ σε βάζο και διατήρησέ τον στο ψυγείο.
Για τα κεκάκια κολοκύθας:
- Προθέρμανε τον φούρνο στους 200 βαθμούς και άλειψε ελαφρώς με λάδι μία φόρμα για ντόνατ.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε το αλεύρι με το baking powder, το μείγμα μπαχαρικών, το αλάτι και την baking soda
- Στο μπολ του μίξερ χτύπησε μισό φλιτζάνι ζάχαρη με την μαύρη ζάχαρη και το ηλιέλαιο σε μεσαία ταχύτητα για δύο λεπτά.
- Πρόσθεσε τα αυγά ένα-ένα μέχρι να ενοποιηθούν και έπειτα ένα φλιτζάνι από τον πουρέ κολοκύθας και την βανίλια.
- Σιγά-σιγά άρχισε να προσθέτεις το μείγμα αλευριού σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθεί.
- Ρίξε το μείγμα στο κορνέ ζαχαροπλαστικής και έπειτα μοίρασε την ζύμη στις θήκες της φόρμας για ντόνατ.
- Ψήσε για περίπου 12 λεπτά και άφησέ τα να κρυώσουν για 10 λεπτά.
- Σε ένα μπολ ανακάτεψε την υπόλοιπη ζάχαρη με την κανέλα.
- Άλειψε με λιωμένο βούτυρο τα κεκάκια και έπειτα πασπάλισέ τα με το μείγμα κανέλας.
- Σέρβιρε όσο είναι ζεστά ή σε θερμοκρασία δωματίου.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ