Έχει κρεμώδη υφή, βάση το γάλα και το ρύζι και μπορεί να θυμίζει το δικό μας ρυζόγαλο, αλλά η γεύση του είναι πέρα για πέρα εξωτική και ξεχωριστή.
Συνταγή από τη σεφ Μαίρη Δεβόλη
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- ¾ φλιτζάνια τσαγιού ρύζι μπασμάτι
- 20 λουβιά κάρδαμο (κοπανισμένο, χωρίς τα τσόφλια)
- 2,5 λίτρα γάλα
- 1/3 φλιτζάνια τσαγιού αμύγδαλο φιλέ
- ¾ φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
- Ζαχαρωμένα φρούτα για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ξεπλένετε το ρύζι και το μουλιάζετε για 30 λεπτά σε κρύο νερό και το αλέθετε σε επεξεργαστή τροφίμων. Το σουρώνετε καλά.
- Αλέθετε ελαφρά, σε μύλο για μπαχαρικά, το κάρδαμο.
- Βράζετε το γάλα σε μια κατσαρόλα, ρίχνετε το ρύζι και το κάρδαμο, χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε το ρύζι. Ανακατεύετε καλά κατά διαστήματα για να μη σας κολλήσει.
- Καβουρδίζετε το αμύγδαλο σε ένα τηγάνι για λίγα λεπτά σε μέτρια φωτιά. Προσθέτετε στο ρύζι τη ζάχαρη, το αμύγδαλο (κρατήστε λίγο για το σερβίρισμα).
- Ανακατεύετε τα υλικά και μοιράζετε σε μπολ. Τα γαρνίρετε με αμύγδαλα και ζαχαρωμένα φρούτα.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ