Ένα γλυκό με ρίζες από τη Γαλλία… φυσικά η δική μας εκδοχή είναι με λίγες θερμίδες.
Θερμίδες: 200/ μερίδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- Βούτυρο για το ταψί
- 1/3φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/3φλ. κακάο
- 1/4κ. γλυκού αλάτι
- 4 αυγά
- 1κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 3/4φλ.+3κ. σούπας ζάχαρη
- 1φλ. κρέμα γάλακτος
- 1κ. σούπας γιαούρτι με λίγα λιπαρά
- 1φλ. βατόμουρα
- 1κ. σούπας ζάχαρη άχνη
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 175 βαθμούς.
- Βουτύρωσε ένα ταψάκι σιλικόνης 22x33 εκ. και άπλωσε από πάνω ένα κομμάτι λαδόκολλα.
- Βουτύρωσε και τη λαδόκολλα.
- Σε ένα μικρό μπολ ανακάτεψε το αλεύρι, το κακάο και το αλάτι.
- Σε ένα μπολ ανακάτεψε με ένα μίξερ χειρός τους κρόκους, τη βανίλια και το 1/4φλ. ζάχαρη για 3-4 λεπτά.
- Σε ένα άλλο μπολ ανακάτεψε τα ασπράδια των αυγών για 1-2 λεπτά.
- Ρίξε 1/2φλ. ζάχαρη και χτύπησε για 3-4 λεπτά ακόμα.
- Ρίξε το μείγμα με τους κρόκους μέσα στο μείγμα με τα ασπράδια αυγών και ανακάτεψε καλά.
- Ρίξε μέσα και το μείγμα με το αλεύρι.
- Μετέφερε το μείγμα στο ταψί σιλικόνης, άπλωσέ το και κάνε ομοιόμορφη την επιφάνεια με μια σπάτουλα.
- Ψήσε για 8-10 λεπτά.
- Με ένα μίξερ χειρός ανακάτεψε την κρέμα γάλακτος, το γιαούρτι και τις 3κ. σούπας ζάχαρη για 1-2 λεπτά, μέχρι να δημιουργηθεί μια κρέμα.
Photo: iStock
- Άπλωσε την κρέμα πάνω στο ψημένο παντεσπάνι, αφήνοντας μισό εκατοστό από τις άκρες και ρίξε τα βατόμουρα.
- Με τη βοήθεια της λαδόκολλας στριφογύρισε το γλυκό για να γίνει ο κορμός.
- Πασπάλισε με ζάχαρη άχνη.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ