Κορμός σοκολάτας με μπισκότα

45 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Λαχταριστός και αρωματισμένος κορμός σοκολάτας με λιωμένη σοκολάτα και κονιάκ, ένα κρύο γλυκάκι για κάθε περίσταση!

Συστατικά

  • 250 γραμμ. σκούρα σοκολάτα
  • 300 γραμμ. μπισκότα πτι-μπερ
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 150 γραμμ. ζάχαρη
  • 2 κ.σούπας κονιάκ ή αμαρέτο
  • 2 κ.σούπας κακάο
  • 3 αβγά
  • 75 γραμμ. φουντούκια κοπανισμένα
  • 75 γραμμ. καρύδια κοπανισμένα
  • λίγη άχνη και λίγο κακάο για το σερβίρισμα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάλε τα μπισκότα σου σε μια σακούλα, δέσ’ την και χτύπα τα μπισκότα με ένα σφυράκι κουζίνας να τεμαχιστούν όχι να γίνουν σκόνη.
  • Λιώσε τη σοκολάτα σου και άφησέ την να κρυώσει.
  • Λιώσε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι (όχι να βράσει).
  • Κατέβασε από τη φωτιά, άφησε να χλιαρύνει αρκετά και ρίξε τη ζάχαρη.
  • Ανακάτεψε καλά να αναμιχθούν και ρίξε ένα-ένα τα αβγά.
  • Πρόσθεσε το κονιάκ.
  • Κοσκίνησε το κακάο και ανακάτεψέ το με το βούτυρο.
  • Ρίξε μέσα στο μίγμα τη λιωμένη σοκολάτα.
  • Ρίξε τα μπισκότα και ανακάτεψε καλά.
  • Άπλωσε σε μία ορθογώνια φόρμα για κέικ μεμβράνη.
  • Βάλε το μίγμα με τα μπισκότα και πίεσε να πάρει το σχήμα της φόρμας.
  • Σκέπασε με τη μεμβράνη και βάλε στο ψυγείο για όλο το βράδυ να δέσει.
  • Ξεφόρμαρε τραβώντας προσεκτικά τη μεμβράνη.
  • Πασπάλισε με άχνη ζάχαρη ή/και κακάο.

Tip

Μπορείς να δώσεις ό,τι σχήμα θέλεις στον κορμό σου ανάλογα με τη φόρμα που θα χρησιμοποιήσεις.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164