Λαχταριστός και αρωματισμένος κορμός σοκολάτας με λιωμένη σοκολάτα και κονιάκ, ένα κρύο γλυκάκι για κάθε περίσταση!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 250 γραμμ. σκούρα σοκολάτα
- 300 γραμμ. μπισκότα πτι-μπερ
- 100 γρ. βούτυρο
- 150 γραμμ. ζάχαρη
- 2 κ.σούπας κονιάκ ή αμαρέτο
- 2 κ.σούπας κακάο
- 3 αβγά
- 75 γραμμ. φουντούκια κοπανισμένα
- 75 γραμμ. καρύδια κοπανισμένα
- λίγη άχνη και λίγο κακάο για το σερβίρισμα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βάλε τα μπισκότα σου σε μια σακούλα, δέσ’ την και χτύπα τα μπισκότα με ένα σφυράκι κουζίνας να τεμαχιστούν όχι να γίνουν σκόνη.
- Λιώσε τη σοκολάτα σου και άφησέ την να κρυώσει.
- Λιώσε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι (όχι να βράσει).
- Κατέβασε από τη φωτιά, άφησε να χλιαρύνει αρκετά και ρίξε τη ζάχαρη.
- Ανακάτεψε καλά να αναμιχθούν και ρίξε ένα-ένα τα αβγά.
- Πρόσθεσε το κονιάκ.
- Κοσκίνησε το κακάο και ανακάτεψέ το με το βούτυρο.
- Ρίξε μέσα στο μίγμα τη λιωμένη σοκολάτα.
- Ρίξε τα μπισκότα και ανακάτεψε καλά.
- Άπλωσε σε μία ορθογώνια φόρμα για κέικ μεμβράνη.
- Βάλε το μίγμα με τα μπισκότα και πίεσε να πάρει το σχήμα της φόρμας.
- Σκέπασε με τη μεμβράνη και βάλε στο ψυγείο για όλο το βράδυ να δέσει.
- Ξεφόρμαρε τραβώντας προσεκτικά τη μεμβράνη.
- Πασπάλισε με άχνη ζάχαρη ή/και κακάο.
Tip
Μπορείς να δώσεις ό,τι σχήμα θέλεις στον κορμό σου ανάλογα με τη φόρμα που θα χρησιμοποιήσεις.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ