Το καλύτερο συνοδευτικό του καφέ σου (ή αν δεν πίνεις καφέ δοκίμασέ τα με ένα ποτήρι κρασί) είναι τα κουλουράκια κανέλας!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2½ φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
- 1 φλ. τσαγιού κόκκινο κρασί
- ½ φλ. τσαγιού χυμός πορτοκάλι
- 1½ φλ. τσαγιού ζάχαρη
- 1 κ.σούπας κανέλα
- 1 κ.γλυκού γαρύφαλλο
- 1 πορτοκάλι (ξύσμα)
- 1 κ.σούπας μπέικιν πάουντερ
- ½ κ.γλυκού μαγειρική σόδα
- περίπου 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κ.σ ούπας καστανή ζάχαρη
- ½ φλ. τσαγιού σουσάμι καβουρντισμένο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ρίξε σε λεκανάκι τη ζάχαρη και το ελαιόλαδο και ανακάτεψέ τα με το σύρμα.
- Πρόσθεσε το κρασί, την κανέλα, το γαρίφαλο.
- Αραίωσε τη σόδα στο χυμό και ρίξε και αυτήν στο μίγμα.
- Πρόσθεσε το ξύσμα και το σουσάμι.
- Ανακάτεψε καλά να ενωθούν τα υλικά.
- Κοσκίνισε σε άλλο λεκανάκι το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.
- Ρίξε στα υγρά σου το μισό αλεύρι, ζύμωσε και λίγο λίγο ρίξε και το υπόλοιπο μέχρι η ζύμη να γίνει εύπλαστη και να μην κολλάει στα χέρια.
- Μπορεί να μη χρειαστείς όλο το αλεύρι
- Μην ζυμώσεις πολλή ώρα τη ζύμη γιατί θα σκληρύνουν τα κουλουράκια.
- Πλάσε τα κουλουράκια σου στο σχήμα που θέλεις.
- Στρώσε λαδόκολλα σε λαμαρίνα και βάλε τα κουλουράκια σου (όσα πάρει).
- Πασπάλισε με την καστανή ζάχαρη.
- Ψήσε στους 170 βαθμούς σε αέρα για 25΄-30΄.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ