Κρέμα από γάλα καρύδας

20 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Το γάλα καρύδας θα το βρεις σε μεγάλα σουπερ μάρκτε. Ετοίμασε κάτω από τις οδηγίες του Στέλιου Παρλιάρου μια βελούδινη κρέμα με άρωμα και γεύση καρύδας

Συστατικά

  • 400 ml γάλα καρύδας
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 4 αυγά μεσαίου μεγέθους
  • 30 γρ. κορν φλάουρ
  • 1 κουτ. σούπας ροδόνερο
  • σκόνη κανέλας για πασπάλισμα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα τα 300 γρ. από το γάλα καρύδας και τη ζάχαρη, ανακατεύουμε με μια κουτάλα και την τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά.
  • Σ’ ένα μπολ ανακατεύουμε καλά τα αυγά, το κορν φλάουρ και την υπόλοιπη κρέμα καρύδας, έως ότου έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
  • Προτού βράσει το γάλα ρίχνουμε στην κατσαρόλα το μείγμα των αυγών.
  • Ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να δέσει η κρέμα, χωρίς όμως να βράσει.
  • Κατεβάζουμε την κρέμα από τη φωτιά, ρίχνουμε το ροδόνερο και ανακατεύουμε απαλά.
  • Σερβίρουμε σε ατομικά μπολ και πασπαλίζουμε προαιρετικά με κανέλα. (Πηγή: Γλυκιές Ιστορίες)

Tip


Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164