Κρέμα φούρνου με κεράσια

1h 15'
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Λαχταριστή κρέμα βανίλιας με φρέσκα κεράσια και άρωμα αμυγδάλου στο φούρνο

Συστατικά

  • 1¼ φλ. γάλα
  • ⅓ φλ. λευκή ζάχαρη
  • ⅓ φλ. μαύρη ζάχαρη
  • 3 αυγά
  • 2 κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/2 κ. γλυκού εκχύλισμα αμυγδάλου
  • ⅛ κ. γλυκού αλάτι
  • ½ φλ. αλεύρι γοχ
  • 500 gr κεράσια
  • ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Πλύνε καλά τα κεράσια και αφαίρεσε τα κοτσάνια και τα κουκούτσια τους.
  • Στο μπλέντερ ανακάτεψε το γάλα, τη λευκή και τη μαύρη ζάχαρη, τα αυγά, το εκχύλισμα βανίλιας και αμυγδάλου και το αλεύρι μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
  • Βάλε τα κεράσια σε ένα ταψί με διάμετρο 22 cm και από πάνω ρίξε την κρέμα.
  • Ψήσε στο φούρνο για περίπου 45 λεπτά με μία ώρα, μέχρι να στερεοποιηθεί η κρέμα και να πάρει ελαφρώς χρώμα.
  • Άφησέ το να κρυώσει για 10 λεπτά και πασπάλισε με την άχνη ζάχαρη.

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164