Κρέμα φούρνου με κεράσια

1h 15'
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Λαχταριστή κρέμα βανίλιας με φρέσκα κεράσια και άρωμα αμυγδάλου στο φούρνο

Συστατικά

  • 1¼ φλ. γάλα
  • ⅓ φλ. λευκή ζάχαρη
  • ⅓ φλ. μαύρη ζάχαρη
  • 3 αυγά
  • 2 κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/2 κ. γλυκού εκχύλισμα αμυγδάλου
  • ⅛ κ. γλυκού αλάτι
  • ½ φλ. αλεύρι γοχ
  • 500 gr κεράσια
  • ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Πλύνε καλά τα κεράσια και αφαίρεσε τα κοτσάνια και τα κουκούτσια τους.
  • Στο μπλέντερ ανακάτεψε το γάλα, τη λευκή και τη μαύρη ζάχαρη, τα αυγά, το εκχύλισμα βανίλιας και αμυγδάλου και το αλεύρι μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
  • Βάλε τα κεράσια σε ένα ταψί με διάμετρο 22 cm και από πάνω ρίξε την κρέμα.
  • Ψήσε στο φούρνο για περίπου 45 λεπτά με μία ώρα, μέχρι να στερεοποιηθεί η κρέμα και να πάρει ελαφρώς χρώμα.
  • Άφησέ το να κρυώσει για 10 λεπτά και πασπάλισε με την άχνη ζάχαρη.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164