Λαχταριστή κρέμα βανίλιας με φρέσκα κεράσια και άρωμα αμυγδάλου στο φούρνο
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1¼ φλ. γάλα
- ⅓ φλ. λευκή ζάχαρη
- ⅓ φλ. μαύρη ζάχαρη
- 3 αυγά
- 2 κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 1/2 κ. γλυκού εκχύλισμα αμυγδάλου
- ⅛ κ. γλυκού αλάτι
- ½ φλ. αλεύρι γοχ
- 500 gr κεράσια
- ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Πλύνε καλά τα κεράσια και αφαίρεσε τα κοτσάνια και τα κουκούτσια τους.
- Στο μπλέντερ ανακάτεψε το γάλα, τη λευκή και τη μαύρη ζάχαρη, τα αυγά, το εκχύλισμα βανίλιας και αμυγδάλου και το αλεύρι μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
- Βάλε τα κεράσια σε ένα ταψί με διάμετρο 22 cm και από πάνω ρίξε την κρέμα.
- Ψήσε στο φούρνο για περίπου 45 λεπτά με μία ώρα, μέχρι να στερεοποιηθεί η κρέμα και να πάρει ελαφρώς χρώμα.
- Άφησέ το να κρυώσει για 10 λεπτά και πασπάλισε με την άχνη ζάχαρη.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ