Δεν είναι και το πιο εύκολο γλυκό. Με τις κατάλληλες οδηγίες όμως θα το ετοιμάσεις και θα έχεις σίγουρη επιτυχία.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 φλυτζάνι ζάχαρη για το σιρόπι
- 2 βανίλλιες
- 4 αυγά
- 1 φλυτζάνι ζάχαρη
- 2 1/2 φλυτζάνια γάλα
- 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βάλε τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα μαζί με το χυμό λεμονιού και 1 κ.σ νερό να κάψει καλά
- Ανακάτεψε ελαφρά με ξύλινο κουτάλι να πάρει σκούρο καστανό χρώμα αι να καραμελώσει
- Μοίρασε τη ζεστή καραμέλα στα φορμάκια – μπορείς να τη βάλεις και σε μια μεγάλη φόρμα κέικ
- Στο μεταξύ βάλε το γάλα σε κατσαρόλα να βράσει
- Χτύπησε τα αυγά με τη ζάχαρη και τη βανίλια να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα
- Ρίξε τα αυγά σιγά σιγά στο ζεστό γάλα ανακατεύοντας συνεχώς
- Μοίρασε το μείγμα του γάλακτος με τα αυγά στα φορμάκια
- Βάλε νερό σε ένα βαθύ ταψί – τόσο ώστε να μην ξεπερνά την επιφάνεια της κάθε φόρμας – και βάλε εκεί τα φορμάκια
- Βάλε το ταψί με προσοχή στο φούρνο σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία – στους 150oC – για 45 λεπτά περίπου
- Βγάλε από το φούρνο, άφησε την κρέμα να κρυώσει και ξεφόρμαρε
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ