Κρέμα με αλμυρή καραμέλα

1 Ω & 45' Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Το γλυκό που θα κλείσει ιδανικά ένα πλήρες γεύμα. Έχουμε ξαναγράψει πως η καραμέλα αγαπάει το αλάτι. Και όσο και αν ακούγεται περίεργος συνδυασμός, η γεύση του είναι απολαυστικότατη. Δοκίμασέ την…

Συστατικά

  • 1 ¼ φλιτζάνια ζάχαρη
  • ¼ φλιτζανιού νερό
  • ¼ κ.γ. αλάτι
  • 1 ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • ½ φλιτζάνι γάλα
  • 6 κρόκους
  • 1 κ.γ. χοντρό αλάτι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 160 βαθμούς.
  • Βάλε σε βαθύ ταψί 4 κανονικά ή 6 μικρότερα φορμάκια για κρέμα.
  • Σε μέτρια κατσαρόλα βάλε τη ζάχαρη, το νερό και το 1/4 κουταλιού αλάτι. Μαγείρεψε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Με ένα μαλακό πινέλο βουτηγμένο στο νερό απομάκρυνε από τα τοιχώματα της κατσαρόλας τυχόν κρυστάλλους της ζάχαρης.
  • Άσε το μείγμα να βράσει σε μέτρια προς δυνατή φωτιά χωρίς να ανακατέψεις για 8′ με 10′ λεπτά μέχρι το μείγμα να πάρει ένα ελαφρώς χρυσαφί χρώμα. Βγάλε από τη φωτιά.
  • Ανακατεύοντας σταθερά και προσεκτικά πρόσθεσε την κρέμα γάλακτος και το γάλα σε μια σιγανή ροή (το μείγμα θα αχνίσει και η ζάχαρη θα σκληρύνει).
  • Ξαναβάλε στη φωτιά. Μαγείρεψε και ανακάτεψε για περίπου 2′ λεπτά ή μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ χτύπα τους κρόκους να ασπρίσουν.
  • Ρίξε αργά την κρέμα μέσα στα αυγά.
  • Χώρισε την κρέμα στα φορμάκια.
  • Ρίξε ανάμεσα στα φορμάκια, μέσα στο ταψί αρκετό ζεστό νερό να φτάσει μέχρι τη μέση τα φορμάκια.
  • Βάλε το ταψί στο φούρνο και ψήσε για 40′ λεπτά ή μέχρι η άκρη της κρέμας να είναι σφιχτή και η μέση να είναι λίγο πιο χαλαρή όταν κουνάς τα φορμάκια.
  • Άσε τα φορμάκια να κρυώσουν για 30 λεπτά. Σκέπασέ τα και βάλτα στο ψυγείο για 4 ώρες.
  • Πριν σερβίρεις πασπάλισε με λίγο χοντρό αλάτι.

Tip


Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164