Εύκολη και λαχταριστή πουτίγκα ρυζιού με άρωμα βανίλιας και μπόλικη κανέλα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 200 gr ρύζι γλασέ (για σούπες και γλυκά)
- 2400 gr γάλα
- 200 gr ζάχαρη (άσπρη ή μαύρη)
- 2 κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- τριμμένη κανέλα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά ανακάτεψε το ρύζι με το γάλα, την ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας.
- Μόλις ξεκινήσει ο βρασμός, χαμήλωσε την φωτιά και σκέπασε την κατσαρόλα.
- Άφησε το μείγμα να σιγοβράσει για περίπου 30 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά για να μην κολλήσει το ρύζι.
- Μόλις το ρύζι είναι έτοιμο και η κρέμα έχει πήξει, αφαίρεσε από την φωτιά και μοίρασε σε οκτώ με 10 μπολάκια.
- Άφησέ τα στο ψυγείο να κρυώσουν και σέρβιρε πασπαλίζοντας με μπόλικη κανέλα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ