Κρεμώδες ρυζόγαλο με άρωμα βανίλιας και κανέλα

40 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
8
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Εύκολη και λαχταριστή πουτίγκα ρυζιού με άρωμα βανίλιας και μπόλικη κανέλα

Συστατικά

  • 200 gr ρύζι γλασέ (για σούπες και γλυκά)
  • 2400 gr γάλα
  • 200 gr ζάχαρη (άσπρη ή μαύρη)
  • 2 κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • τριμμένη κανέλα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά ανακάτεψε το ρύζι με το γάλα, την ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας.
  • Μόλις ξεκινήσει ο βρασμός, χαμήλωσε την φωτιά και σκέπασε την κατσαρόλα.
  • Άφησε το μείγμα να σιγοβράσει για περίπου 30 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά για να μην κολλήσει το ρύζι.
  • Μόλις το ρύζι είναι έτοιμο και η κρέμα έχει πήξει, αφαίρεσε από την φωτιά και μοίρασε σε οκτώ με 10 μπολάκια.
  • Άφησέ τα στο ψυγείο να κρυώσουν και σέρβιρε πασπαλίζοντας με μπόλικη κανέλα.

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164