Κρέπα με κακάο και κρέμα μύρτιλου

50 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Ετοίμασε ζύμη για κρέπες με κακάο, γέμισε με μια κρέμα από φρούτα και γιαούρτι και πασπάλισε με σιρόπι από μύρτιλα! Τι λες; Σκέφτεσαι κάτι καλύτερο σε αυτές τις θερμίδες;

Θερμίδες 205

Συστατικά

  • 1 φλιτζάνι γάλα με χαμηλά λιπαρά
  • 1/2 φλιτζάνι άπαχο γάλα εβαπορέ
  • 2 ασπράδια αυγών
  • 1 αυγό ολόκληρο
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/4 του φλιτζανιού κακάο
  • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1/2 κ.γ αλάτι
  • Για τη γέμιση: 400γρ μύρτιλα
  • 1/2 φλιτζάνι μέλι
  • 1 ξυλάκι κανέλα
  • 1/4 του φλιτζανιού ζάχαρη
  • 800ml νερό
  • 1 γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 κ.σ. άνθος αραβοσίτου

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα μπολ ανακάτεψε το γάλα με τα ασπράδια και το ολόκληρο αυγό. Συμπλήρωσε το αλεύρι, και το 1/4 του φλιτζανιού ζάχαρη, το κακάο και το αλάτι και ανακάτεψε καλά
  • Σκέπασε τη ζύμη και άφησε στο ψυγείο για μία ώρα
  • Βάλε σε μια κατσαρόλα το νερό με τα μύρτιλα, τη ζάχαρη και το μέλι να πάρουν μια βράση. Αφαίρεσε όσο μπορείς τον αφρό και πρόσθεσε την κανέλα
  • Πέρασε το μείγμα από μια σήτα και κράτησε μόνο τα υγρά. Κράτησε την πούλπα των φρούτων σε άλλο μπολ να κρυώσει και πέτασε το ξυλάκι κανέλας
  • Βάλε το ζωμό από τα μύρτιλα και πάλι στο μάτι να ζεσταθεί και να μειωθεί ο όγκος του. Αν δεις πως είναι πολύ αραιό μετά από 15-20 λεπτά, λιώσε 1 κ.σ. άνθος αραβοσίτου σε λίγο νεράκι και πρόσθεσε στο σιρόπι. Ανακάτεψε ώσπου να δέσει
  • Αφού κρυώσει η πούλπα σου, πρόσθεσε το γιαούρτι και ανακάτεψε να γίνει μαι ομοιομορφη μους
  • Βάλε ελάχιστο βούτυρο ή ελαιόλαδο σε σπρέι, σε ρηχό αντικολλητικό τηγάνι και ζέστανε. Πρόσθεσε λίγη-λίγη, 3 κ.σ. περίπου, την ζύμη για κρέπες και περίστρεψε το τηγάνι να κάνεις μια κρούστα. Συνέχισε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει η ζύμη
  • Βάλε σε κάθε κρέπα 2 κ.σ. από την κρέμα γιαουρτιού και τύλιξε την κρέπα. Πασπάλισε με το σιρόπι από μύρτιλα και σέρβιρε

Tip


Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164